Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με δυο γκολ στο «Γουέμπλεϊ» την Ντόρμουντ και κατέκτησε το Champions League και πρόσθεσε το 15ο στην τροπαιοθήκη της.

Αναγνωριστικό ήταν το πρώτο δεκάλεπτο, ώσπου από το 14′ κι έπειτα, η αδρεναλίνη άρχισε να ανεβαίνει.

Ο Μπραντ σπατάλησε καλή ευκαιρία για την Ντόρτμουντ, αφού το εντός περιοχής πλασέ του αποδείχθηκε άστοχο, ενώ αμέσως μετά ο Βινίσιους βρήκε χώρο, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε καμία τύχη.

Η Ρεάλ πίεζε ψηλά όποτε της δίνονταν οι προϋποθέσεις, όμως, ο αντίπαλος ήταν διαβασμένος και αποφασισμένος, αγγίζοντας το γκολ σε τρεις φάσεις.

Αρχικά, στο 21′, ο Χούμελς βρήκε ιδανικά τον Αντεγέμι, ο οποίος επιχείρησε να αποφύγει τον Κουρτουά στο μεταξύ τους τετ-α-τετ και τελικά βρέθηκε σε πολύ πλάγια θέση.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάατσεν τροφοδότησε με κάθετη τον Φούλκρουγκ, εκείνος εκτέλεσε άμεσα και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν διπλή. Καταγράφηκε στο 28′ και ο Κουρτουά αποδείχθηκε ξανά καταλυτικός. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Βελγίου για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επομένως δεν είχε εθνικό κίνητρο. Ηθελε όμως να πιστοποιήσει ότι παραμένει κορυφαίος, παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς των προηγούμενων μηνών. Συγκεκριμένα, απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Αντεγέμι, προτού ο Φούλκρουγκ αστοχήσει στην επαναφορά.

Η Ρεάλ είχε κατοχή άνω του 60%, εντούτοις η Ντόρτμουντ ήταν η κυρίαρχη του πρώτου ημιχρόνου. Και ο Κουρτουά! Σταμάτησε το μακρινό συρτό σουτ του Ζάμπιτσερ στο 41′, διατηρώντας το 0-0.

Η πρώτη φορά που χρειάστηκε ο Κόμπελ για τη βεστφαλική ομάδα καταγράφηκε στο 49ο λεπτό, όταν εξουδετέρωσε εντυπωσιακά το φάουλ του Κρόος.

Ο Φούλκρουγκ σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία της Ντόρτμουντ στο 63′ (ο Κουρτουά απέκρουσε την κεφαλιά του) και η συνέχεια ανήκε στη Ρεάλ.

Ο Μπέλιγχαμ δεν κατάφερε για εκατοστά να βρει την μπάλα στο 69′ σε σέντρα του Βινίσιους, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Καρβαχάλ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Κρόος.

Η Ρεάλ απείλησε ξανά στο 77′ με τον Μπέλιγχαμ, ο Κόμπελ σταμάτησε το πλασέ του Καμαβινγκά στο 81′ και την κεφαλιά του Νάτσο στο 82′, όμως στο 83′ ο Βινίσιους έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έριξε τίτλους τέλους.