Απαρηγόρητοι οι γονείς του 6χρονου Νικόλα, που πνίγηκε σε παραλία της Κρήτης, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους «έφυγε» από τη ζωή μέσα σε λίγα λεπτά.

Οι κάτοικοι στην Άρβη Ηρακλείου δεν αντιλήφθηκαν αμέσως τι συμβαίνει, αφού νόμιζαν ότι αυτό που έβλεπαν να επιπλέει στη θάλασσα επρόκειτο για σακούλα. Μόλις κατάλαβαν ότι ήταν το άψυχο κορμάκι του Νικόλα, αμέσως ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

«Ήταν τρία άτομα που γνώριζαν από τεχνητή αναπνοή με μαλάξεις, αλλά δεν… μισή ώρα το πάλευαν αλλά δεν έκαναν κάτι», λένε αυτόπτες μάρτυρες.

Το ΕΚΑΒ δεν άργησε να έρθει, ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, ο 6χρονος δεν τα κατάφερε.

«Εγώ ο ίδιος πήγα και το πήρα. Όταν φτάσαμε εκεί πέρα, το παιδάκι μάλλον είχε χάσει ήδη τη μάχη, ωστόσο έγινε μία υπεράνθρωπη προσπάθεια ανάνηψης, απινιδώσεις, όλο το πρωτόκολλο όπως έπρεπε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ουσιαστικά, διαπιστώθηκε στο κέντρο υγείας ο θάνατος του παιδιού επίσημα», λέει ο γιατρός του κέντρου υγείας.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην Άρβη ελέγχουν οι αρχές που διερευνούν την υπόθεση, μεταδίδει το cretalive.gr. Την προανάκριση επίσημα διενεργεί το Λιμενικό με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές είναι σχεδόν βέβαιες ότι το άτυχο αγοράκι πνίγηκε, όμως θέλουν να εξαντλήσουν και την παραμικρή υποψία μήπως και έχει συμβεί κάτι άλλο, αν και το αποκλείουν. Για τον λόγο αυτό αναζήτησαν υλικό που να μπορεί να αξιοποιηθεί, χωρίς όμως – σύμφωνα με πληροφορίες – να προκύπτει κάποιο χρήσιμο στοιχείο.

Στην περιοχή υπάρχει περίπτερο με εγκατεστημένο κύκλωμα ασφαλείας, το οποίο όμως βρίσκεται σε απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.

Έρανος για την κηδεία

Σοκαρισμένη η μικρή κοινωνία της Άρβης Ηρακλείου προσπαθεί από την πρώτη στιγμή να σταθεί με όποιον τρόπο μπορεί στην οικογένεια του 6χρονου, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει έρανος προκειμένου η κηδεία του να γίνει στην Αλβανία.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της περιοχής, Παύλος Μπαριτάκης, αναφέρει:

«Είναι κάτι συγκλονιστικό και τραγικό για την τοπική κοινωνία του δήμου μας. Ένα μικρό παιδί ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία και σκληρά εργαζομένους γονείς που ζούσαν πολλά χρόνια στο χωριό. Ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής έχει αναλάβει μια δράση προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα, εφόσον απαιτηθούν, αν τελικά η ταφή του παιδιού γίνει στη χώρα του, που είναι η Αλβανία».

Το χρονικό της τραγωδίας

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο μικρός Νικόλας ήθελε να πάει για μπάνιο και παρά τις προτροπές της μητέρας του να περιμένει καθώς μόλις είχε φάει, εκείνος δεν την άκουσε. Ετσι, εφυγε από το σπίτι όσο η μητέρα του φρόντιζε το μωρό και πήγε στην παραλία που απείχε ελάχιστα μέτρα από το σπίτι τους.

Όλα έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά. Μόλις η μητέρα αντιλήφθηκε την απουσία του, ειδοποίησε τον πατέρα του που ήταν στη δουλειά και έφτασαν μαζί στο σημείο όπου βρέθηκε το παιδί.

Η μητέρα συνελήφθη, ωστόσο με απόφαση εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη. Όσοι γνωρίζουν την οικογένεια, μόνο καλά πράγματα έχουν να πουν τόσο για τους γονείς όσο και για τον Νικόλα.

«Πήγα στο σημείο, είδα τους γιατρούς που προσπαθούσαν, το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα, τον πήγε στο νοσοκομείο κι εκεί μάθαμε τα δυσάρεστα. Δεν μπορώ να το διανοηθώ ότι θα ανοίξουμε το σχολείο και θα λείπει», λέει ο δάσκαλος Γιώργος Κουτεντάκης.