Στο αυτόφωρο αναμένεται να οδηγηθεί αύριο για να δικαστεί ο 59χρονος που έκαψε τη σορό του πατέρα στην αυλή του σπιτιού του στα Άνω Λιόσια.

Ο 59χρονος πέρασε χθες από ψυχιατρικές εξετάσεις. Οι γιατροί που τον εξέτασαν έκριναν ότι ο ψυχική κατάσταση του άνδρα δεν χρήζει νοσηλείας και ότι αντιθέτως «επιδέχεται ποινικού καταλογισμού».

Έτσι η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά μετά την άσκηση ποινικής δίωξης που του άσκησε ο εισαγγελέας με τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για παρασιώπηση ανεύρεσης νεκρού, ψευδής αναφορά σε αρχή και παράνομη οπλοκατοχή.

Η στιγμή της σύλληψης

Στο μεταξύ, βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του 59χρονου έξω από το σπίτι του στην οδό Αγαμέμνονος βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ έχουν καταφθάσει στο σπίτι της οδού Αγαμέμνονος, στα Άνω Λιόσια. Έχουν βρει τον 59χρονο στην αυλή, δίπλα σε υπολείμματα φωτιάς και του ζητούν να απομακρυνθεί. Μόλις αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ανθρώπινη σορό, προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες.

Ο 59χρονος ακούγεται να λέει «όχι δεν θέλω να με δέσετε…» με τον αστυνομικό να του απαντά «είναι ο νόμος έτσι, τέλος».

Οι αστυνομικοί βγάζουν από τον χώρο τον 59χρονο και του επιτρέπουν να καθίσει στο πεζοδρόμιο, γιατί είναι σε σύγχυση.

Το σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές, είναι ότι ήθελε να αποκρύψει τον θάνατο του πατέρα του και να εξαφανίσει το πτώμα προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του.

Περίοικοι ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι καθηγητής μαθηματικός ωστόσο δεν εργαζόταν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής, Αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πήγαν στο σπίτι μετά από καταγγελία.

Με φακούς στα χέρια μέσα στο σκοτάδι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί με την έντονη δυσοσμία να κάνει αποπνικτική την κατάσταση.

Ο 59χρονος ήταν εμφανώς σε σύγχυση και οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες. Αρκετές ώρες μετά στην Ασφάλεια θα ομολογήσει ότι εκείνος έκαψε τον πατέρα του.

Από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 82χρονου διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος, ο οποίος έπασχε από άνοια, έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια αφού τα τραύματα του ήταν μεταθανάτια.

Στην έρευνα ωστόσο που έγινε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας βρέθηκε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, με τα οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο 59χρονος έκοψε το κεφάλι και τα κάτω άκρα της σορού.

Ο 59χρονος υποστηρίζει πως λόγω της προχωρημένης σήψης όταν μετέφερε τη σορό με το στρώμα, μέλη αποκολλούνταν από τον κορμό του σώματος.

Το σπίτι είχε κατασχεθεί από τράπεζα

Το σπίτι όπου έμενε ο 59χρονος μαζί με τον ηλικιωμένο πατέρα του, σύμφωνα με κάτοικους της περιοχής, είχε κατασχεθεί από τράπεζα, με τον καινούργιο ιδιοκτήτη να τον επισκέπτεται την περασμένη Τετάρτη, ενώ ήδη ο 82χρονος είχε χάσει τη ζωή του τουλάχιστον έναν μήνα πριν από παθολογικά αίτια.

Η έντονη δυσοσμία είχε προκαλέσει εντύπωση στον άνδρα, με τον 59χρονο να προσπαθεί να το δικαιολογήσει λέγοντας πως κάποιο ζώο είχε πεθάνει.

Ο 82χρονος έπασχε από άνοια, με τον 59χρονο να κλειδώνει τις πόρτες της μονοκατοικίας ώστε ο ηλικιωμένος να μη χάνεται στους δρόμους της περιοχής.

«Τη Δευτέρα, μου μύρισε φωτιά και ψάχναμε να βρούμε τι είναι και ρώτησα έναν γείτονα και λέει ‘είναι εδώ ο απέναντι’ και του είπε ότι καίει κάτι παλιόρουχα γιατί ξεχώριζε τα πράγματα, γιατί τους είχαν κατασχέσει το σπίτι. Τελευταία εικόνα που έχω από τον παππού, γύριζα ένα βράδυ και είχε πιάσει με τα δυο του χέρια τα κάγκελα και έκλαιγε και μου λέει ‘σε παρακαλώ βοήθησέ με, με χτυπάει, μου παίρνει τα λεφτά της σύνταξης και δε με αφήνει να βγω’», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.