Ανησυχία προκαλούν τα απανωτά περιστατικά φιδιών στην Αχαΐα.

Νέος πανικός επικράτησε σε παραλία στον Καστελόκαμπο στην Πάτρα στη θέα φιδιού που κολυμπούσε δίπλα σε λουόμενους, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Όπως αναφέρει το flamis.gr, ήταν λίγο μετά τις 3 το απόγευμα όταν άνθρωποι που κολυμπούσαν αμέριμνοι άρχισαν να φωνάζουν και να βγαίνουν έντρομοι έξω από το νερό.

Το μεγάλο φίδι το είδε αρχικώς μια γυναίκα να κολυμπάει δίπλα της στην προσπάθειά του να βγει στη στεριά και δεν πίστευε στα μάτια της.

Στο βίντεο φαίνονται πεντακάθαρα οι κινήσεις του ερπετού που με τη χαρακτηριστική κίνηση S προσπαθεί να βγει έξω, ενόσω ο κόσμος κρατώντας απόσταση ασφαλείας παρακολουθεί το απίστευτο γεγονός.

Τα περιστατικά εμφάνισης φιδιών στην Πάτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αυξάνονται τις τελευταίες μέρες.

Προ ημερών, ένα φίδι έγινε αντιληπτό σε προαύλιο σχολείου στα Βραχνέϊκα, ενώ ένα άλλο είχε κρυφτεί μέσα σε μηχανή αυτοκινήτου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα φίδια στην Ελλάδα

Σε γενικές γραμμές,  οι θανατηφόρες επιθέσεις στη χώρα μας είναι ελάχιστες.

Συνολικά στη χώρα μας ζουν 23 είδη φιδιών, ωστόσο δεν είμαστε καθόλου εξοικειωμένοι με αυτά. Μόλις τα επτά είναι δηλητηριώδη εκ των οποίων τα πέντε είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Όλα προέρχονται από την οικογένεια των Εχιδνιδών κοινώς από τις οχιές. Δείτε εδώ πως θα τις ξεχωρίσετε

Με εξαίρεση τη Ροδόπη και τον Έβρο σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα συναντάμε μόνο ένα είδος οχιάς, ενώ σε κάποια μέρη δεν έχουν υπάρξει καταγραφές πληθυσμού. Δηλητήριο έχουν το αγιόφιδο και ο σαπίτης, ωστόσο δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Δείτε εδώ πώς θα