Στα Μαθηματικά εξετάζονται σήμερα Σάββατο 1/6 οι υποψήφιοι των ΓΕΛ στις Πανελλήνιες. Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν αναμενόμενα.

Το ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ σε συνεργασία με το Φροντιστήριο Ορόσημο Πειραιά & Ραφήνας παρουσιάζει ενδεικτικές απαντήσεις των θεμάτων.

Οι απαντήσεις

Οι ενδεικτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα.

Η εκτίμηση

Αναμενόμενα χαρακτηρίζονται τα θέματα που έπεσαν στη δεύτερη μέρα των Πανελληνίων για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στο μάθημα των Μαθηματικών.

1ο ΘΕΜΑ: Αναμενόμενο θέμα θεωρίας

2ο ΘΕΜΑ: Κλασσική άσκηση συναρτήσεων, χωρίς δυσκολία

Γ: Συνδυαστική Άσκηση

Γ1-Γ2-Γ3: Απλή εφαρμογή τύπων

Γ4: Θέμα ιδιαίτερης προσοχής

Δ: Πρόβλημα ρυθμού μεταβολής και μονοτονίας, διαβαθμισμένης δυσκολίας

Τα θέματα

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, που έκατσαν σήμερα για δεύτερη ημέρα στα θρανία για το μάθημα των Μαθηματικών.

Πρόκειται για το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου 2024, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι Πανελλαδικές άρχισαν την περασμένη Πέμπτη 31 Μαΐου με την εξέταση στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Οι Πανελλήνιες θα ολοκληρωθούν για τα ΓΕΛ στις 12/6 και για τα ΕΠΑΛ 17/6 και θα ακολουθήσουν τα Ειδικά Μαθήματα στις 18 Ιουνίου. Η εξέταση των Ειδικών Μαθημάτων ξεκινάει με τα Αγγλικά και τελειώνει την Παρασκευή 28 Ιουνίου με το μάθημα των Ιταλικών.

Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.