Ποινική δίωξη για τρία πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 59χρονου,ο οποίος συνελήφθη στα Άνω Λιόσια καθώς έκαψε τη σορό του πατέρα του στην αυλή του σπιτιού τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι αυτές της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομη οπλοκατοχής.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε δεν προέκυψαν στοιχεία για εγκληματική ενέργεια που οδήγησε στον θάνατο στον ηλικιωμένο άνδρα ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διενέργειας ψυχιατρικής εξέτασης στον 59χρονο.

Υπενθυμίζεται πως ο 59χρονος γιος του, ο οποίος ζούσε με τον πατέρα του έχει προσαχθεί από την Αστυνομία και φέρεται να ομολόγησε πως εκείνος τον έκαψε καθώς δεν είχε χρήματα για να τον κηδέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 57χρονος γιος του ηλικιωμένου φέρεται να είπε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς οτι ο πατέρας του πέθανε τον Φεβρουάριο. «Δεν είχα χρήματα να τον θάψω και τον άφησα μέσα στο σπίτι πάνω στο στρώμα. Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και είχε γεμίσει και σκουλήκια. Έτσι τον έβγαλα στην αυλή για να τον κάψω. Δεν τον διαμέλισα, όπως τον «σβαρνούσα» με το στρώμα έφυγαν το κεφάλι και τα χέρια».

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, επέμεινε στο επιχείρημα του, ότι αδυνατούσε οικονομικά να προχωρήσει στον ενταφιασμό του πατέρα του.

«Ο γιος του τον κακοποιούσε» – Τι λένε οι γείτονες

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός εδώ και 20 ημέρες.

Μαρτυρίες των γειτόνων, οι οποίοι κάλεσαν την Αστυνομία, λόγω της έντονης δυσοσμίας που είχε αρχίσει να αναδύεται, αναφέρουν ότι είχαν να δουν τον άτυχο άντρα από το Πάσχα.

Μάλιστα ορισμένοι αποκάλυψαν ότι τους είχε εκμυστηρευτεί πως ο γιος του τον κακοποιούσε.