Από τον Φεβρουάριο κρατούσε μέσα στο σπίτι του στα Άνω Λιόσια την σορό του 82χρονου πατέρα του ο 59χρονος, ώσπου την έκαψε στην αυλή.

Ειδικότερα, ο 59χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς ισχυρίστηκε τα εξής: «Δεν άντεχα άλλο τη μυρωδιά και αναγκάστηκα να τον κάψω. Ο πατέρας μου πέθανε πριν αρκετές εβδομάδες. Δεν τον τεμάχισα. Όπως τον μετέφερα με το στρώμα έφευγαν κάποια μέλη από τη σορό. Δεν είχα λεφτά για να τον θάψω».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο 59χρονος φαίνεται να προσπαθούσε να εξαφανίσει τη σορό του πατέρα του καθώς έπρεπε να παραδώσει το σπίτι στον νέο ιδιοκτήτη του.

Την περασμένη εβδομάδα ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού συνομίλησε με τον κατηγορούμενο.

Στη συζήτηση που είχαν ο νέος ιδιοκτήτης του ανέφερε πως θα μπορούσε να μείνει στο σπίτι για ακόμα 2-3 μήνες μέχρι ο 59χρονος να βρει νέα στέγη. Ο νέος ιδιοκτήτης, ωστόσο, παρατήρησε ότι υπήρχε έντονη δυσοσμία και όταν τον ρώτησε, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως πιθανότατα οφείλεται σε κάποιο γατάκι που είχε πεθάνει.

Μάλιστα, του ανέφερε ότι καθάριζε το σπίτι για να του το παραδώσει.

Ποινική δίωξη

Ο 59χρονος οδηγήθηκε στην Ευελπίδων και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το βράδυ της Παρασκευής, Αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αττικής πήγαν στο σπίτι μετά από καταγγελία περίοικων.

Με φακούς στα χέρια μέσα στο σκοτάδι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί με την έντονη δυσοσμία να κάνει αποπνικτική την κατάσταση.

Ο 59χρονος ήταν εμφανώς σε σύγχυση και οι αστυνομικοί του φόρεσαν χειροπέδες. Αρκετές ώρες μετά στην Ασφάλεια θα ομολογήσει ότι εκείνος έκαψε τον πατέρα του.

Από την ιατροδικαστική εξέταση της σορού του 82χρονου διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος, ο οποίος έπασχε από άνοια, έχασε την ζωή του από παθολογικά αίτια και όχι από εγκληματική ενέργεια αφού τα τραύματα του ήταν μεταθανάτια.

Στην έρευνα ωστόσο που έγινε στο εσωτερικό της μονοκατοικίας βρέθηκε ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι, με τα οποία οι αστυνομικοί εξετάζουν αν ο 59χρονος έκοψε το κεφάλι και τα κάτω άκρα της σορού.

Ο 59χρονος υποστηρίζει πως λόγω της προχωρημένης σήψης όταν μετέφερε τη σορό με το στρώμα, μέλη αποκολλούνταν από τον κορμό του σώματος.