Ελληνικά F-16 ανεφοδιάστηκαν στον αέρα από ισραηλινά air-tankers

Γέμισε ο ουρανός νύχτα και μέρα με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ανοικτά της Νότιας Κρήτης, τα οποία ανεφοδιάζονται στον αέρα από ισραηλινά air tankers.

Aσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και ισραηλινών air-tankers πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, αυτό γίνεται βεβαίως κάθε έξι μήνες, αλλά τώρα έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα λόγω της πολέμου στην Γάζα και γενικότερα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Γέμισε ο ουρανός νύχτα και μέρα με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ανοικτά της Νότιας Κρήτης, τα οποία ανεφοδιάζονται στον αέρα από ισραηλινά air tankers.

Σε αυτή την εκπαίδευση η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς IAF (ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας) συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα, η οποία συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνέργειας των δύο χωρών.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.