Aσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και ισραηλινών air-tankers πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης, αυτό γίνεται βεβαίως κάθε έξι μήνες, αλλά τώρα έχει μεγαλύτερη σπουδαιότητα λόγω της πολέμου στην Γάζα και γενικότερα της κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Γέμισε ο ουρανός νύχτα και μέρα με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, ανοικτά της Νότιας Κρήτης, τα οποία ανεφοδιάζονται στον αέρα από ισραηλινά air tankers.

Σε αυτή την εκπαίδευση η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε με 56 αεροσκάφη F-16, ενώ από πλευράς IAF (ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας) συμμετείχαν 2 αεροσκάφη Εναέριου Ανεφοδιασμού B707 Tanker της 120 Squadron (Desert Giants).

Η διεξαγωγή της δραστηριότητας αποσκοπούσε στην εκπαίδευση, εξοικείωση και συντονισμό των πληρωμάτων F-16 σε διαδικασίες Εναέριου Ανεφοδιασμού (Air to Air Refueling – AAR) ημέρα και νύχτα, η οποία συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας, της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και στην αναβάθμιση της στρατιωτικής συνέργειας των δύο χωρών.