Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντόναλντ Τραμπ, ο Τοντ Μπλαντς, είπε χθες Πέμπτη πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του εντολέα του αμέσως μόλις έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού προηγηθούν άλλα στάδια της διαδικασίας.

«Θα ασκήσουμε έφεση το συντομότερο δυνατό», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Μπλαντς, ποινικολόγος ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της υπεράσπισης σε αυτή τη δίκη. «Στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία ορίζει ότι πρώτα απαγγέλλεται η ποινή και μετά ασκούμε έφεση».

Η ποινή θα απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.

Η καταδίκη Τραμπ για 34 κατηγορίες

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε και για τις 34 κατηγορίες σε ποινική δίκη στη Νέα Υόρκη, σχετικά με κρυφές πληρωμές χρημάτων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.

Έπειτα από διαβουλεύσεις δύο ημερών, οι ένορκοι ανακοίνωσαν ότι έκριναν τον Τραμπ ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, ενώ για την έκδοση οποιασδήποτε ετυμηγορίας απαιτούταν ομοφωνία.

Κάθε μία από τις κατηγορίες κακουργήματος επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Όμως ο Χουάν Μέρτσαν, ο δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση, δεν αναμένεται να εγκρίνει μια τόσο μακρά ποινή.

Πολλοί νομικοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η ποινή δεν θα ξεπεράσει τα τέσσερα χρόνια, αλλά ο Τραμπ θα μπορούσε επίσης να αποφύγει εντελώς τη φυλάκιση και αντ’ αυτού να λάβει αναστολή ή κοινωνική εργασία.