Στην κάμερα του LIVE NEWS και τον Άγγελο Λαμπίδη, ο κύριος Παναγιώτης περιγράφει τα όσα έζησε μέσα στο νεκροταφείο του Ζαγκλιβερίου στη Θεσσαλονίκη ενώ εργαζόταν, όταν ένας περίεργος άνδρας τον πλησίασε και του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

Πώς έγινε η επίθεση

«Αυτό έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, 12:30 η ώρα. Αυτός ήταν εκεί στη βρύση, πήγε σε ένα μνήμα, ξαναγυρνούσε. Εγώ ήμουν απέναντι, είχα μία κηδεία. Βγαίνοντας στον δρόμο να πάω για το σπίτι με ρώτησε αν καθαρίζω τα μνήματα και μου ζήτησε να μου δείξει της γιαγιάς του για να το καθαρίσω», περιέγραψε το θύμα.

Ο 50χρονος δεν είχε δει ποτέ ξανά τον συγκεκριμένο άνδρα μέσα στο νεκροταφείο και σε καμία περίπτωση δεν περίμενε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Πηγαίνω να μου το δείξει και μου λέει «φέρε τα λεφτά αλλιώς σε καθάρισα». Του είπα ότι δεν έχω λεφτά και με πυροβόλησε».

Του ζήτησε όσα χρήματα είχε πάνω του, όμως ο 50χρονος δεν είχε μαζί του πορτοφόλι. Χωρίς να του αφήσει κανένα περιθώριο, ο δράστης έβγαλε όπλο και πάτησε την σκανδάλη.

«Κάνω να φύγω, με πυροβολάει, πηδάει από το ντουβάρι και βγαίνει από τα χωράφια. Θα μπορούσε να με καθαρίσει».

Άφαντος ο δράστης

Όσο ο 50χρονος ήταν αιμόφυρτος και φώναζε για βοήθεια, ο δράστης πρόλαβε να πηδήξει τον φράχτη και να εξαφανιστεί.

«Ήταν ξανθός, κοντό μαλλί, 30αρης ήταν. Ούτε αμάξι είχε, ούτε συνεργό. Ήμουν μοναχός, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε ο κος Παναγιώτης.

Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, το σοκ όμως είναι μεγάλο. Ο κύριος Παναγιώτης κάλεσε την αστυνομία και μέχρι τώρα ο δράστης είναι άφαντος.

«Ούτε τον γνώριζα, ούτε με γνώριζε. Απλώς μου ζήτησε τα λεφτά. Εγώ θέλω να πιαστεί και να πάει μέσα. Αυτό θέλω. Τώρα εδώ πέρα που θα ερχόμαστε στο κοιμητήριο πρέπει να βλέπω αριστερά δεξιά. Φοβάμαι μην είναι πουθενά κρυμμένος και μου ρίξει».

Η έρευνα συνεχίζεται, με το χωριό να παραμένει ανάστατο και τον κύριο Παναγιώτη να αναρρώνει ακόμα μετά από την επίθεση που δέχθηκε.