Χρόνια τώρα οι άνθρωποι κάνουμε σχεδόν τα πάντα για να δείχνουμε νεότεροι. Συνήθως όμως, αυτό μένει μόνο σε ένα επιφανειακό επίπεδο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και μία σχολή που λέει πως είμαστε, όσο αισθανόμαστε. Ωστόσο, καμία από τις παραπάνω προσεγγίσεις δεν μας εξασφαλίζει πως θα ζήσουμε περισσότερο, με ποιότητα και μένοντας λειτουργικοί.

Ευτυχώς, με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και την ειδική τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Technogym, πλέον μπορούμε να υπολογίσουμε την wellness ηλικία μας, δηλαδή την ηλικία που μέσα από πέντε διαφορετικές παραμέτρους: τον σωματότυπο, τις νοητικές λειτουργίες, τη δύναμη, την ισορροπία και την κινητικότητα, ορίζει το σώμα μας και φυσικά, ό,τι είμαστε.

Μάλιστα, τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ, αφού έπειτα από τις μετρήσεις, ο trainer σε συνεργασία με την τεχνητή νοημοσύνη δημιουργούν ένα ειδικό, προσωποποιημένο πρόγραμμα μόνο για εμάς, με στόχο να βελτιώσουμε τη wellness ηλικία μας. Ποιος δεν θέλει να μείνει νέος για πάντα άλλωστε;

Απολαμβάνοντας μία απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία προπόνησης

Για να κατανοήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί και κυρίως, πώς μας ωφελεί η νέα τεχνολογία που μας προσφέρει η Technogym, χρειάζεται πρώτα να μιλήσουμε για το Technogym Checkup, το οποίο αποτελεί το σημείο εκκίνησης ενός πρωτόγνωρου wellness «ταξιδιού», που αλλάζει το σώμα και τη ζωή μας προς το καλύτερο. Ουσιαστικά, το Technogym Checkup αξιοποιεί τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για να πραγματοποιήσει τις μετρήσεις που αφορούν στη φυσική μας κατάσταση και από τις οποίες θα προκύψει το Wellness Age™ μας.

Πιο αναλυτικά, το Technogym Checkup μελετάει την κινητικότητα, αναλύοντας το εύρος κίνησης των αρθρώσεων και προτείνοντας συμβουλές βελτίωσης. Στη συνέχεια, τεστάρει την ισορροπία μας και υπολογίζει τη σύνθεση του σώματος, ώστε να γνωρίζουμε ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε τη μυϊκή μάζα και να μειώσουμε το λίπος. Ακολουθεί ο έλεγχος των γνωστικών λειτουργιών και τέλος, ο υπολογισμός της δύναμης, ο οποίος προκύπτει από δοκιμές σε συνδεδεμένο εξοπλισμό προπόνησης.

Γνωρίζοντας πλέον ποιο είναι το Wellness Age™ μας, θα απολαμβάνουμε μία αποτελεσματική και απόλυτα εξατομικευμένη εμπειρία προπόνησης, χάρη στα προηγμένα μηχανήματα της σειράς Biostrength™. Τι είναι αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα μηχανήματα να ξεχωρίζουν; Αρχικά, το γεγονός πως μας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε το πρόγραμμα στόχων που επιθυμούμε ανάμεσα από το Tone, το Power, το Muscle και το Strong. Κάπως έτσι, τα μηχανήματα μάς καθοδηγούν καθώς προοδεύουμε, ωθώντας τη δύναμή μας σε νέο επίπεδο.

Πώς το επιτυγχάνουν; Ακριβώς επειδή προσαρμόζονται σύμφωνα με την εξέλιξή μας, χάρη σε έξι τύπους αντίστασης, την Isotonic, την No Inertia, την Eccentric Reduction, την Eccentric Overload, την Viscous και την Elastic. Η σειρά Biostrength™ της Technogym διαθέτει το Bioposture που προσαρμόζει το κάθισμα του μηχανήματος ανάλογα με το εύρος της κίνησής μας, καθώς και το Biomotion, το οποίο αντικατοπτρίζει τις φυσικές κινήσεις του σώματος. Έτσι, επιτυγχάνεται μία έντονη, αναζωογονητική προπόνηση με άνεση, ασφάλεια και μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης σειράς δεν περιορίζονται στα παραπάνω. Τα μηχανήματα της σειράς Biostrength™ είναι εξοπλισμένα με το Biodrive που αναγνωρίζει πότε επέρχεται η κόπωση και μειώνει την αντίσταση. Περιλαμβάνουν το Biofeedback που μας προσφέρει καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο, για μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μυών σε κάθε επανάληψη, ενώ βοηθάει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην εκτέλεση της άσκησης. Επιπλέον, διαθέτει το Bioload, το οποίο έπειτα από μία γρήγορη δοκιμή μέγιστης δύναμης, καθορίζει το βέλτιστο φορτίο αντίστασης για κάθε άτομο και εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να αποκτήσουμε ένα σώμα που θα αντικατοπτρίζει το πόσο νέοι και γεμάτοι ενέργεια αισθανόμαστε, δηλαδή ένα σώμα που θα συμβαδίζει με τον δραστήριο τρόπο ζωής μας, η σειρά Biostrength™ της Technogym σε συνδυασμό με το Technogym Checkup μπορούν να μας το προσφέρουν σε βάθος χρόνου. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να επενδύσουμε στα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη και να βιώσουμε μία πρωτόγνωρη εμπειρία προπόνησης με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Technogym Experience Center: ΛΠοσειδώνος 77, Άλιμος

Η Technogym Greece ανήκει στο brand portfolio του Ομίλου Φάις.