ΗΠΑ: Πράσινο φως από Μπάιντεν στην Ουκρανία σύμφωνα με το Politico

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να ενέκρινε ουκρανικά χτυπήματα επί ρωσικού εδάφους με αμερικανικά όπλα - Ο όρος για τη χρησιμοποίησή τους

Το πράσινο φως φέρεται να άναψε η κυβέρνηση Μπάιντεν στην Ουκρανία για τη χρησιμοποίηση αμερικανικών όπλων για να πλήξει τη Ρωσία. Σύμφωνα με το Politico ο μοναδικός όρος είναι η χρησιμοποίησή τους κοντά στο Χάρκοβο.

Η αποκάλυψη Αμερικανού αξιωματούχου

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε Αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος τόνισε: «Ο πρόεδρος έδωσε πρόσφατα εντολή στην ομάδα του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για σκοπούς αντεπίθεσης στο Χάρκοβο, ώστε η Ουκρανία να μπορεί να ανταποδώσει τα χτυπήματα στις ρωσικές δυνάμεις που τις χτυπούν ή ετοιμάζονται να τις χτυπήσουν».

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι η πολιτική που δεν επιτρέπει πλήγματα μεγάλης εμβέλειας εντός της Ρωσίας «δεν έχει αλλάξει». Υπενθυμίζουμε ότι η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αλλάξουν την πολιτική τους για να μπορέσει να αποκρούσει την επίθεση της Ρωσία στο Χάρκοβο.

Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη;

Η Ουκρανία μετά από αυτή την εξέλιξη μπορεί να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα, όπως ρουκέτες και εκτοξευτές πυραύλων, για να καταρρίψει εκτοξευμένους ρωσικούς πυραύλους που κατευθύνονται προς το Χάρκοβο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που δεδομένα θα βοηθήσει τους Ουκρανούς στην άμυνά τους απέναντι στη ρωσική επίθεση και περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Ρωσίας. ενημέρωσαν το Κογκρέσο πίσω από κλειστές πόρτες ότι η χαλάρωση του περιορισμού είχε “στρατιωτική αξία”, ανέφερε πρώτο το Pοlitico.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.