Το οραματίστηκε και το έκανε πράξη. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολευκων είχε κάθε λόγο να είναι συγκινημένος μετά την κατάκτηση του Europa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, υπερήφανοι. Ενενήντα εννέα χρόνια, όλος ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό, για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Από τότε που ήμουν μικρός και ταξίδευα, είχα αναμνήσεις. Έβλεπα παιδιά τα οποία είχαν έρθει από όλον τον κόσμο να φεύγουν στενοχωρημένοι και κλαμένοι για ορισμένες άτυχες στιγμές, για ορισμένες κακές στιγμές, είτε στην Ιταλία, είτε στον Πειραιά είτε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο είτε στην Αγγλία είτε στην Ισπανία.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να πεις αγόρασα, αφού δεν αγοράζεται, είναι τεράστιος, είναι ιδέα, όταν ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό, όνειρό μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα, γιατί τους αξίζει για όλα αυτά τα ταξίδια, για όλες αυτές τις στιγμές και να κάνουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.

Σήμερα λοιπόν δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι μια πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα, σε ελληνικά χώματα. Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να πω ευχαριστώ απ’ όλους γι’ αυτό. Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες και στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου πάνω απ’ όλα και στον Σάββα Θεοδωριδη, στη Θύρα 7 και στα παιδιά αυτά.

Το κύπελλο θα φύγει και θα πάει στο Δημοτικό Θέατρο και αύριο στον πατέρα μου και στον Σάββα. Τους αξίζει. Είναι στιγμές συγκίνησης, μεγάλης χαράς και συνεχίζομαι, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά. Είναι μια συλλογική δικαίωση κι είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο. Σήμερα το φάγαμε ζεστό. Είμαστε όλοι εδώ συγκινημένοι και προχωράμε

Χρυσή εποχή, ξεκινάμε. Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League. Είδατε τι έκαναν οι νέοι μας φέτος, που όπως έχω πει δεν είναι νέοι γιατί πολλοί εξ αυτών παίζουν στις πρώτες ομάδες. Σε ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα, της Μίλαν. Της Μπάγερν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά αυτά που έδειξαν το ταλέντο τους. Κέρδισαν το Youth League το χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπεις αυτά τα ελληνόπουλα να προοδεύουν θα είμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε, να μεγαλουργούν

Αυτό που είπα στους αρχηγούς, τον προπονητή και τους συνεργάτες μου πως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε όλοι και να μη σκεφτούμε τίποτε άλλο, μόνο τη νίκη. Αν συγκεντρωθείς και το θέλεις πολύ, θα το πετύχεις. Το ίδιο είχα πει και στους Νέους δύο γύρους πριν. Όταν φτάνεις στον τελικό και έχεις κερδίσει ομάδες Champions League, δεν είναι όνειρο, αλλά πραγματικότητα. Εμείς σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ και ειδικά στην Ελλάδα. Ημουν σίγουρος, το μετέδωσα σε όλους και είδατε το αποτέλεσμα. Γίνεται χαμός στην Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο. Το άξιζε αυτός ο υπέροχος κόσμος, είναι 3, 4, 5 εκατομμύρια στην Ελλάδα. Αυτό το κάναμε για όλη την Ελλάδα και είχαμε την αύρα όλων των Ελλήνων. Το κάναμε μόνοι μας και με κόντρα πάρα πολλούς. Δεν έχει σημασία σήμερα να επεκταθούμε σε αυτό.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι οι Ελληνες είναι ότι κάναμε την αρχή. Κάναμε ένα ξεκίνημα, είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια θα το πετύχουν και άλλες ελληνικές ομάδες. Το επόμενο όνειρο είναι ένα Europa League. Στο Μπιλμπάο είναι πολύ καλά, είναι και ο Ερνέστο εκεί που πανηγύρισε μαζί μας σήμερα. Τον έχω μες στην καρδιά μου. Γιορτάζουμε, ζήτω η Ελλάδα, ο Ολυμπιακός, ο Πειραιάς μας».