Ο Ολυμπιακός περιμένει αντιπάλους στο Europa League – Ποιους γνωρίζει ήδη

Οι ομάδες που βρίσκονται ήδη στη League Phase της αναβαθμισμένης διοργάνωσης και μερικές από αυτές που αναμένονται.

Ασυζητητί η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου δεν μπαίνει στο ζύγι. Είναι επιτυχία ασύγκριτη, είναι τεράστιο το πρεστίζ. Παρόλα αυτά τα κέρδη που προέκυψαν για τον Ολυμπιακό από το θαύμα στην OPAP Arena, το βράδυ της 29ης Μαΐου, ήταν πολλαπλά.

Τα χρήματα που θα γεμίσουν τα ταμεία είναι δευτερεύον. Το κυρίαρχο είναι αγωνιστικό κέρδος. Η αναβάθμιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη σεζόν 2024-25 και ο προβιβασμός στο Europa League.

Ως κάτοχος πλέον του Conference ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένη θέση στη League Phase της αναδιαμορφωμένης διοργάνωσης. Ταυτόχρονα κέρδισε δύο μήνες ξεκούρασης, δεδομένου πως οι εκτός συνόρων υποχρεώσεις του θ’ αρχίσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου (25-26).

Αποφεύγουν δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» την επικίνδυνη περιπέτεια των προκριματικών που απαιτεί προετοιμασία και ετοιμότητα της ομάδας (σε όλα τα επίπεδα) μετά τα μέσα Ιουλίου, διότι οι παγίδες είναι πολλές.

Η θέση του Ολυμπιακού και οι πιθανοί αντίπαλοι

Ο Ολυμπιακός των 48.000 βαθμών θα τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League. Ύστερα από τις μεταβολές στο σύστημα διεξαγωγής, πρόκειται για κάτι περισσότερο τυπικό με δεδομένο ότι θα έρθει αντιμέτωπος με ομάδες από όλες τις βαθμίδες.

Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας περιλαμβάνει ήδη έξι ομάδες και θα προστεθούν άλλες τρεις όταν ολοκληρωθεί η σεζόν και τα προκριματικά. Οι έξι αυτές είναι η Ρόμα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Πόρτο, η Λάτσιο, η Τότεναμ και η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Άρα δύο εξ αυτών δεν αποκλείεται να είναι αντίπαλες του Ολυμπιακού.

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας «κλειδωμένη» είναι η παρουσία της Λιόν. Κατά πάσα πιθανότητα εκεί θα βρίσκεται και η Άλκμααρ, εκτός κι αν προβιβαστεί στο πρώτο.

Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας το τοπίο είναι ακόμη θολό, εν αντιθέσει με το τέταρτο που δεδομένα πια θα βρίσκονται σε αυτό η Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, η Χόφενχαϊμ και η Νις. Κουβαλούν μαζί τους χαμηλό συντελεστή και δεν πρόκειται να μετακινηθούν.

Άλλες γνωστές ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε αυτό το στάδιο του μαραθωνίου και να συμμετάσχουν στην League Phase είναι ο Άγιαξ, η Ντόρτμουντ (αν χάσει στον τελικό του Champions League), η Ζάλτσμπουργκ, η Μπράγκα, η Λιλ, η Φενέρμπαχτσε και η Γαλατάσαραϊ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.