Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει τον Ολυμπιακό που έγραψε ιστορία το βράδυ της 29ης Μαΐου, καθώς έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο.

Το 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League στην OPAP Arena, με το γκολ του Ελ Κααμπί στην παράταση (στο 116′) έκανε τη διαφορά και οι «ερυθρόλευκοι» του μάγου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν το ακατόρθωτο!

Αντίστοιχα τα ιταλικά ΜΜΕ στάθηκαν κυρίως στον δεύτερο σερί χαμένο τελικό της Φιορεντίνα.

«Ιστορικός θρίαμβος»

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Europa Conference League αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα» γράφει ο βρετανικός Guardian.

Για «ιστορικό θρίαμβο» του Ολυμπιακού  κάνει λόγο το Kicker.

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Conference League και έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που σήκωσε ευρωπαϊκό τρόπαιο» γράφει το BBC

«Ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το UEFA Europa Conference League καθώς νίκησε τη Φιορεντίνα με δραματικό τρόπο», γράφει το cbnews.

«Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο του κόντρα στη Φιορεντίνα», γράφει η γαλλική Equipe

«Με τον Ελ Κααμπί στον Όλυμπο» γράφει η ιστοσελίδα Maisfutebol

«Ο Μεντιλόπουλος είναι ήδη ιστορία για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» γράφει η Marca για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ υπενθυμίζοντας ότι μετά το Europa League με τη Σεβίλλη, κέρδισε το Conference League με τον Ολυμπιακό

Την ίδια ώρα με μια εκπληκτική ανάρτηση η Marca μετέτρεψε τον ισπανό προπονητή Μεντιλίμπαρ σε Δία.

Η ιταλική Gazzetta dello Sport γράφει: «Η Φιορεντίνα παραμένει στοιχειωμένη: Ο Ολυμπιακός έριξε νοκ άουτ τους βιόλα στο 116’»

Και η Corriere dello Sport γράφει: «Η Φιορεντίνα την πάτησε στην παράταση: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Conference League»

A Bola: «Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και κατέκτησε το Conference League»

«Τα δύο πρόσωπα της Αργεντινής στο Conference League: H καθαγιασμένη ασίστ του Έσε και η θλίψη του Μαρτίνες Κουάρτα και της παρέας του» γράφει η αργεντίνικη Οle.