Ολυμπιακός: Ερυθρόλευκη τρέλα σε όλη την Ελλάδα για τον Θρύλο της Ευρώπης

«Κοκκίνισε» ολόκληρη η Ελλάδα για τον Ολυμπιακό - Ξέφρενοι πανηγυρισμοί από τη Σύρο μέχρι το Βόλο - Τα highlights μιας Θρυλικής νικής.

Στα κόκκινα «βάφτηκε» ολόκληρη η Ελλάδα, η οποία πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη Φιορεντίνα και την κατάκτηση του κυπέλλου Europa Conference League.

Το 1-0 επί της Φιορεντίνα στον τελικό του Europa Conference League στην OPAP Arena, με το γκολ του Ελ Κααμπί στην παράταση (στο 116′) έκανε τη διαφορά και οι «ερυθρόλευκοι» του μάγου Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν το ακατόρθωτο!

Ο Θρύλος έγραψε ιστορία, αφού έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που φέρνει στη χώρα ευρωπαϊκό κύπελλο. Οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων γιόρτασαν τη μεγάλη τους νίκη σε κάθε σημείο της Ελλάδας όλη τη νύχτα.

Τρελοί και ξέφρενοι πανηγυρισμοί σημειώθηκαν στο Βόλο, στη Λαμία, στην Πάτρα, στον Πύργο, στη Σύρο και φυσικά στον Πειραιά. Ενώ θερμή ήταν και η υποδοχή της αποστολής του Ολυμπιακού στη λεωφόρο Συγγρού, όπου χιλιάδες οπαδοί την υποδέχτηκαν.

«Σεισμό» προκάλεσε ο Θρύλος στον Πειραιά

Μοναδικές στιγμές έζησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στον Πειραιά, είτε που είχαν πάει από νωρίς, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, είτε βρέθηκαν στο σημείο για τα επινίκια.

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Βόλο, στη Λαμία και στον Πύργο

Με το σφύριγμα της λήξης, ο Βόλος, η Λαμία και ο Πύργος άρχισαν να παίρνουν φωτιά από τους πανηγυρισμούς που θα κρατήσουν όλη νύχτα, ενώ παντού ακούγονταν κορναρίσματα και φωνές χαράς.

Πάτρα και Σύρος έγιναν «κόκκινες»

Με τη λήξη του αγώνα και την απονομή του κυπέλλου πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους και έστησε ένα μοναδικό πάρτι, προκειμένου να εκδηλώσουν τη χαρά τους για αυτή την ιστορική νίκη του Ολυμπιακού.

«Ιστορικός θρίαμβος»

Παράλληλα, και ο διεθνής Τύπος αποθέωσε τον Ολυμπιακό που έγραψε ιστορία το βράδυ της 29ης Μαΐου στην Ευρώπη.

Αντίστοιχα, τα ιταλικά ΜΜΕ στάθηκαν κυρίως στον δεύτερο σερί χαμένο τελικό της Φιορεντίνα.

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Europa Conference League αφού ο Ελ Κααμπί ισοπέδωσε τη Φιορεντίνα», γράφει χαρακτηριστικά ο βρετανικός Guardian.

Η έκπληξη της Google για την κατάκτηση του Conference από το «Θρύλο»

Μέχρι και η Google, η γνωστή μηχανή αναζήτησης, ασχολήθηκε με τη μεγάλη κατάκτηση των ερυθρόλευκων. Μάλιστα, ετοίμασε μια μικρή έκπληξη σε όσους θέλουν να ψάξουν να βρουν κάτι για τους ερυθρόλευκους.

Γράφοντας κανείς «olympiacos» στη μηχανή αναζήτησης θα δει πυροτεχνήματα να σκάνε στην οθόνη και ένα μήνυμα να αναδύεται για την κατάκτηση του Conference League.

Βαγγέλης Μαρινάκης: «Σήμερα δεν είναι ένα όνειρο τρελό»

Την ίδια στιγμή, το οραματίστηκε και το έκανε πράξη. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων είχε κάθε λόγο να είναι συγκινημένος μετά την κατάκτηση του Europa League. Μιας και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το «τρελό όνειρο», όπως σημείωσε και ο ίδιος.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «Σήμερα λοιπόν δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι μια πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα, σε ελληνικά χώματα. Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να πω ευχαριστώ απ’ όλους γι’ αυτό. Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα».

Ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης αφιέρωσε τη μεγάλη νίκη του Θρύλου στον Σάββα Θεοδωρίδη. «Κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες και στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου πάνω απ’ όλα και στον Σάββα Θεοδωριδη, στη Θύρα 7 και στα παιδιά αυτά. Το κύπελλο θα φύγει και θα πάει στο Δημοτικό Θέατρο και αύριο στον πατέρα μου και στον Σάββα. Τους αξίζει. Είναι στιγμές συγκίνησης, μεγάλης χαράς και συνεχίζομαι, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά», σημείωσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Η άφιξη του προέδρου του Ολυμπιακού στον Πειραιά

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.