Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός, αλλά η αστάθεια αναμένεται να είναι γενικευμένη το μεσημέρι και το απόγευμα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου.

Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι. Βροχές προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης, και στα ορεινά θα σημειωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Οι μεσημεριανές βροχές φαίνεται να επηρεάζουν όλες τις περιοχές στα δυτικά και βόρεια, αλλά στα κεντρικά και νότια κυρίως τα ορεινά τμήματα. Το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, και η νύχτα θα κυλήσει γενικά με αίθριο καιρό.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει το μεσημέρι έως 24 – 26 στα νησιά μας και θα κυμανθεί στους 27 – 29 στα ηπειρωτικά, με δροσιά νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σε μέτριες εντάσεις στο Ιόνιο 2 – 4 μποφόρ και στο Αιγαίο έως 5.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και στα πολύ δυτικά του νομού, σε περιοχές προς Ελευσίνα και πιο δυτικά και βόρεια, θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 28 βαθμούς, νότιοι οι άνεμοι 2 – 4, πρόσκαιρα το μεσημέρι έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, αλλά το βράδυ ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 2 – 4 μποφόρ.

Καλοκαιρινό το Σαββατοκύριακο

Το καλοκαίρι μπαίνει το Σάββατο και με το σκηνικό του καιρού να είναι άκρως καλοκαιρινό. Μετά την εβδομάδα αυτή, όπου ο καιρός ήταν άστατος σε ορισμένες περιοχές, το σκηνικό αλλάζει και από την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα ανέβουν περαιτέρω, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Γιάννη Καλλιάνου.

«Αν ασφαλώς διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από την Κυριακή 2 Ιουνίου και έπειτα θα μας επισκεφθούν θερμές αέριες μάζες που θα ανεβάσουν τον υδράργυρο αρκετά υψηλότερα σε σχέση με τη μέση τιμή του» γράφει στην ανάρτησή του στο Facebook.

Την Κυριακή οι θερμοκρασίες θα προσεγγίσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 35-36°C με τάση να σημειώσουν περαιτέρω άνοδο από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο «η πρόβλεψη των θερμοκρασιών για μετά από 4-5 μέρες εμπεριέχουν ρίσκο».

Οι ενδεικτικές μέγιστες θερμοκρασίες στην Αθήνα

  • Τετάρτη 29/5 : 29°C
  • Πέμπτη 30/5 : 28°C
  • Παρασκευή 31/5 : 28°C
  • Σάββατο 1/6 : 30-31°C (με επιφύλαξη)
  • Κυριακή 2/6 : 33-34°C (με επιφύλαξη)
  • Δευτέρα 3/6 : 35-36°C (με μεγάλη επιφύλαξη)