ΣΥΡΙΖΑ: Δυο μέρες με τον Στέφανο Κασσελάκη στην Πελοπόννησο

Το ΒΗΜΑ ακολούθησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη στην περιοδεία του στην Πελοπόννησο λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές.

Μέσα σε μόλις 30 ώρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την περιοδεία του στην Πελοπόννησο. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην Τρίπολη, την Κερασίτσα, την Σπάρτη, την Καλαμάτα, τον Πύργο Ηλείας και την Αμαλιάδα ανεβάζοντας τους προεκλογικούς ρυθμούς λίγο πριν στηθούν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου, διεκδικώντας αν όχι άνοδο των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, διατήρηση εκείνων που συγκέντρωσε στις εθνικές εκλογές του 2023.

Το Βήμα ακολούθησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην διήμερη αυτή περιοδεία, καταγράφοντας τις αντιδράσεις του κόσμου, το πολιτικό κλίμα και το παλμό σε περιοχές που ομολογουμένως έχουν μια «δεξιά» παράδοση.

Πρώτη μέρα – Τρίπολη, Κερασίτσα, Σπάρτη και Καλαμάτα

Η περιοδεία ξεκίνησε από την Πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη, το πρωί της Τρίτης, όπου κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται αρκετή ώρα πριν την άφιξη του Προέδρου. Έχοντας στο πλευρό του την Φάρλυ, ο Στέφανος Κασσελάκης χαιρέτισε τον κόσμο που τον υποδέχτηκε στην πόλη, ενώ στην συνέχεια περπάτησε στην τοπική αγορά, «εισβάλλοντας» σε καταστήματα αυθόρμητα, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο σχεδιασμό. Ο Πρόεδρος συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες ακούγοντας με προσοχή τα προβλήματά τους, ενώ εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία νέων παιδιών, που έδιναν «μάχη» με τον κόσμο για να βγάλουν μια φωτογραφία με τον Στέφανο Κασσελάκη. «Με το που βγει από το μαγαζί θα του πούμε για φωτό», έλεγαν μερικά παιδιά έξω από τυροπωλείο, όπου ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε να ελέγξει την τιμή της φέτας.

Τα βλέμματα των πολιτών τράβηξε και ο Τάιλερ, τον οποίο ο κ. Κασσελάκης συχνά φώναζε κοντά του για να γνωρίσει πολίτες άλλων χωρών, όπως Αμερικανούς και Καναδούς. «Είστε και τα δυο πολύ όμορφα παιδιά με καλοσύνη», είπε πολίτης στον σύζυγο του Προέδρου.

Οι συναντήσεις της Φάρλυ

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον τόπο που γεννήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, στην Κερασίτσα Τριπόλεως. Ο ίδιος άφησε ένα γαρύφαλλο στο μνημείο του πολιτικού, το όνομα του οποίου συνδέθηκε με τους αγώνες για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία, μια συμβολική κίνηση μετά την επίσκεψή του λίγες ώρες πριν στην Παλαιστίνη.

Γαρύφαλλο άφησε και στο μνημείο της Σπάρτης για τους εκτελεσθέντες το 1943 από τους Γερμανούς στο Μονοδένδρι.

Στην πόλη, καταστηματάρχες τον κέρασαν τηγανητό γαύρο ενώ και εδώ δεν έλειπαν οι selfies με μικρούς αλλά και μεγάλους. «Πηγαίνετε, δεν θα σας αρνηθεί», έλεγε μια κυρία σε δύο παιδιά που δίσταζαν να προσεγγίσουν τον Πρόεδρο για μια φωτογραφία.

Τελευταίος σταθμός, Καλαμάτα. «Μόνο να ψήφιζαν και τα σκυλιά, τι ποσοστό θα παίρναμε», είπε με πολίτες ο κ. Κασσελάκης, αγκαλιάζοντας το σκυλάκι ενός πολίτη. Η Καλαμάτα επιφύλασσε πολλές αγκαλιές αλλά και φωτογραφίες για τον Πρόεδρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Πόλη είπε προς τους ψηφοφόρους ότι «οι εκλογές αυτές είναι ταυτόχρονα και η τελευταία ευκαιρία να ψαλιδίσουν οι πολίτες την αλαζονεία της κυβέρνησης», προειδοποιώντας: «Μετά, για τρία χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές στη χώρα μας. Αν δεν τους στείλετε τώρα το μήνυμα »αλαζονεία τέλος», θα ζήσετε τα επόμενα τρία χρόνια σε μία έρημο αλαζονείας». Προς το τέλος της ομιλίας του, τρεις νέοι σήκωσαν πλακάτ που έγραφε «all eyes on rafah», τους οποίους ο Πρόεδρος προσκάλεσε στο βήμα.

Δεύτερη μέρα – Αποκλειστική συνέντευξη, Πύργος Ηλείας και Αμαλιάδα

«Πρώτη προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε κατά την διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης στο Βήμα ο Στέφανος Κασσελάκης την οποία θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σε βίντεο της επόμενες μέρες. Μεταξύ άλλων μίλησε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, τον υψηλό πήχη που έχει θέσει για το αποτέλεσμα, το ταξίδι του στη Παλαιστίνη αλλά και πως έχει βιώσει τις περιοδείες στην ελληνική επαρχία έχοντας στο πλευρό του τον σύζυγό του.

Με τα προβλήματα στο ΕΣΥ να είναι πολλά και γνωστά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου τόνισε ότι «θα είμαστε δίπλα σε όλους αυτούς τους ήρωες της καθημερινότητας σε όλους τους ανθρώπους που προσφέρουν στην κοινωνία». Μάλιστα, επιτέθηκε και έμμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο ότι «είχα την ευκαιρία και πάντα για μένα είναι τιμή να ακούω τους κάφρους και τα ανθρωπάκια, που με το φιλότιμό τους κρατάνε τόσο κόσμο στη ζωή», φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Υγείας στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης προς υγειονομικούς που τον αποδοκίμασαν.

Μετά από την επίσκεψη του σε ελαιοτριβείο στην Πύλο, πλήθος κόσμου επιφύλασσε την πιο θερμή υποδοχή για τον κ. Κασσελάκη στον Πύργο Ηλείας. Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν, τον αγκάλιαζαν, έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του και δεν τον άφηναν να προχωρήσει. Ο Πρόεδρος χρειάστηκε 20 λεπτά για να διανύσει μια απόσταση 10 μέτρων.

Λίγη ώρα αργότερα, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη Πελοπόννησο, με την επίσκεψή του στην Καλαμάτα και το Μουσείο Μπελογιάννη.

Αναμφίβολα, ο κ. Κασσελάκης είναι ένας λαοφιλής πολιτικός, ενώ φαίνεται να έχει καταφέρει να διεισδύσει και στις νεότερες γενιές που παλεύουν για μια selfie μαζί του. Επικοινωνιακός και ανοιχτός, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τραβάει τα βλέμματα σε όποια πόλη και αν βρεθεί. Μάλιστα, δεν περιμένει τον πολίτη να έρθει κοντά του, αλλά εκείνος είναι που, αυθόρμητα, πηγαίνει, χαιρετάει και συνομιλεί μαζί του. Το μόνο ερώτημα είναι αν αυτή η δημοφιλία και οι χιλιάδες selfies που έχει βγάλει μέχρι στιγμής, δύναται να μεταφραστούν και σε ψήφους στην κάλπη. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.