Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του STAR έκανε η GPO. Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει ξεκάθαρο την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος στη μάχη της δεύτερης θέσης από το ΠαΣοΚ.

Τα κριτήρια για την ψήφο

Για μία ακόμα φορά σε δημοσκόπηση αποτυπώνεται ο προβληματισμός των πολιτών για την ακρίβεια. Μάλιστα, το 53,4% δηλώνει ότι θα αποτελέσει και κριτήριο για την ψήφο του στις ευρωεκλογές. Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βλέπουμε τα ευρωπαϊκά θέματα, την ασφάλεια των πολιτών και την υγεία.

Στη συνέχεια υπήρξαν δύο διλήμματα προς τους συμμετέχοντες σχετικά με το τι θέλουν να δείξουν με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. Στο ερώτημα που αφορούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση με το 45,9% να επιθυμεί να στηρίξει τις πολιτικές της Ε.Ε., ενώ το 41,5% θα θελήσει να αποδοκιμάσει τις πολιτικές της.

Αντίθετα, ξεκάθαρο είναι το προβάδισμα στο επόμενο δίλημμα. Το 60,4% επιθυμεί με την ψήφο του να καταψηφίσει την κυβέρνηση, ενώ το 34,4% να τη στηρίξει.

Καλύτερη αντιπολίτευση ασκεί ο κανένας

Τα επόμενα δύο ερωτήματα της δημοσκόπησης παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το πρώτο αφορά το ποιο κόμμα κάνει την πιο ουσιαστική αντιπολίτευση με το «κανένα» να συγκεντρώνει το 34,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 18,5%, ακολουθεί το ΠαΣοΚ με 12,9%, ενώ τρίτη έρχεται η Ελληνική Λύση με 10,9%.

Την ίδια ώρα δεν υπάρχει ούτε ένας πολιτικός αρχηγός που να έχουν θετική άποψη οι πολίτες για αυτόν. Στην πρώτη θέση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 43.5% την ώρα που οι αρνητικές γνώμες για τον πρωθυπουργό φτάνουν στο 56,2%. Τον ακολουθούν ο Δημήτρης Κουτσούμπας με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκεται στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι κορυφαίοι υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές

Από εκεί και πέρα σε ερώτηση για τους υποψήφιους των Ευρωεκλογών φαίνεται ότι υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί. Στη Νέα Δημοκρατία προηγείται η κα. Βόζεμπεργκ με 32,1% και την ακολουθεί ο Γιώργος Αυτιάς με 27,1%.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Κώστας Αρβανίτης με 33,7%, ενώ πίσω του ακολουθούν με μικρή διαφορά ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Φαραντούρης και η Έλενα Κουντουρά.

Στο ΠαΣοΚ είναι μικρή η διαφορά ανάμεσα στον Νίκο Παπανδρέου και τον Γιάννη Μανιάτη που προηγούνται, ενώ στην τρίτη θέση εμφανίζεται ο Σάκης Αρναούτογλου.

Η πρόθεση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,5% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠαΣοΚ.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 33,1% και την ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 16,2% και το ΠαΣοΚ με 13,2%. Η Ελληνική Λύση φαίνεται να κερδίζει τη μάχη της τέταρτης θέσης από το ΚΚΕ, ενώ από εκεί και κάτω έχουμε πολλά κόμματα που βρίσκονται λίγο πάνω ή λίγο κάτω από το 3%.