Αυτή την Κυριακή με «Το Βήμα»: Ελληνική Κουζίνα, «Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η ειρήνη» & ΒΗΜΑgazino

Στις 2 Ιουνίου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, OT και Β2

Μεγάλες προσφορές με το «Βήμα της Κυριακής»

Στις 2 Ιουνίου «Το Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με Ελληνική Κουζίνα , «Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η ειρήνη» & ΒΗΜΑgazino. Και όπως πάντα με OT και Β2

Ελληνική Κουζίνα, Ταξίδι – Εμπειρία στο Νότιο Αιγαίο!

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Βάλαμε πλώρη για τα Δωδεκάνησα, σε ένα τεύχος εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στους ανθρώπους των νησιών μας, την γαστρονομική της παράδοση, τα τοπικά προϊόντα, τα έθιμα αλλά και τις παραδοσιακές τους συνταγές, εκείνες που δοκιμάζουμε στις μεγάλες γιορτές και τα πανηγύρια. Με διάθεση να γνωρίσουμε την πραγματική ιστορία των νησιών μας, να ακούσουμε τις καθημερινές ιστορίες τους, να κάτσουμε στα τραπέζια τους και να γευτούμε το αυθεντικό τους φαγητό, περιπλανηθήκαμε στις θάλασσές τους και ζήσαμε μια συγκλονιστική εμπειρία.

Ντόπια ζυμαρικά, τυρόπιτες τούρτες, κατιμέρια και λουκουμάδες, μαρμαρίτες και γλυκά του κουταλιού, κατσίκια μελωμένα σε ξυλόφουρνους και όσπρια μαγειρεμένα με μαεστρία, θαλασσινά και ψάρια, ντολμαδάκια και παξιμάδια αρωματισμένα με γλυκάνισο ή σκίνο, θησαυροί που περιμένουν όλους τους ταξιδευτές να χορτάσουν και να γλυκάνουν, να φιλέψουν και να ταξιδέψουν, να επικοινωνήσουν την ψυχή και την αλήθεια τους.

Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η ειρήνη

Ο ισραηλινός μυθιστοριογράφος (1939-2018)με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και δοκιμιογράφος Άμos Oζ κάνει έκκληση για μέτρα και από τις δύο πλευρές στην επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης. Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, υποστηρίζει ο Άμos Oζ, δεν πρέπει να θεωρείται ως ένας θρησκευτικός πόλεμος ή ως μια εθνοτική σύγκρουση μεταξύ δύο κοινοτήτων. Αντίθετα, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως μια διαμάχη για ακίνητη περιουσία στην οποία και τα δύο μέρη έχουν πειστικές αξιώσεις.

Και ο συμβιβασμός που δεν αφήνει κανέναν απόλυτα ευχαριστημένο, επιμένει διακαώς (και, ίσως, προφητικά) ο Άμos Oζ, είναι μια λύση δύο κρατών. Καταδικάζει σκληρά τους εξτρεμιστές και από τις δύο πλευρές.

Και Βημαgazino Special Issue Περιβάλλον,
αφιερωμένο στο νερό.

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΚΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ»: €1,55)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.