Audi RS 5 Avant: Όλα αλλιώς

Αντικαθιστώντας το RS 4, το Audi RS 5 Avant θα επωφεληθεί από plug-in υβριδικό σύνολο προσφέροντας μεγαλύτερη ισχύ από ποτέ

Ήδη από το 2019 η Audi έχει ανακοινώσει ότι η επόμενη γενιά του A4 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη, με το A4 όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα να μετονομάζεται σε Α5 εξακολουθώντας να βασίζεται σε κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε επί το έργον την κορυφαία έκφραση του μοντέλου, RS 5 Avant, που σύμφωνα με τις συστάσεις θα  διατηρήσει τον V6 κινητήρα ο οποίος όμως θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία σε plug-in υβριδικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη μεταβολή αναμένεται να σημαίνει σαφώς μεγαλύτερη ισχύ από τους 450 ίππους που προσφέρει το μέχρι σήμερα γνωστό RS 4 Avant καθώς και σαφώς υψηλότερη αποδοτικότητα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι αν και έχει υπάρξει πλήθος κατασκοπικών εικόνων από διαφορετικές εκδόσεις του νέου A5 πρώην Α4, καμία τους, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει αποτυπώσει ένα τυπικό τετράθυρο αμάξωμα καθώς όλες τους αφορούν τις πρακτικότερες Avant εκδόσεις.

Αν και κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως δεν αποκλείεται οι τετράθυρες εκδόσεις να αποτελέσουν αποκλειστικό προνόμιο του ηλεκτροκίνητου A4 αφήνοντας στο νέο A5 με κινητήρες βενζίνης την ιδιότητα του station wagon στο πλαίσιο ενός εξορθολογισμού της γκάμας αλλά και με φόντο την δημοτικότητα των  πιο περιπετειωδών εκδόσεων αντί των συμβατικών τετράθυρων.

Όπως και να έχει θα μάθουμε πολύ σύντομα αν το παραπάνω σενάριο ευσταθεί καθώς τα πρώτα επίσημα δείγματα του A5 αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους πριν το τέλος του έτους.

Φωτογραφίες: Automedia

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.