Μια συμβιβαστική λύση, που διευθετεί εν μέρει το πρόβλημα, βρέθηκε για τους κατόχους των μπλε εισιτηρίων του τελικού του Conference League απόψε το βράδυ (29/5, 22:00) στην OPAP Arena χάρη στην παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης, οπαδοί του Ολυμπιακού με εισιτήρια που αντιστοιχούσαν σε θέσεις της κερκίδας της Φιορεντίνα θα αναγκαστούν να στριμωχτούν σε άλλη θύρα του γηπέδου προκειμένου να εξυπηρετηθούν και να μην χάσουν τα χρήματα που ξόδεψαν για την αγορά.

Οι περίπου 600 Έλληνες οπαδοί που κατάφεραν να προμηθευτούν εισιτήρια μπλε απόχρωσης, είχαν βρεθεί σε δύσκολη θέση από τη στιγμή που η UEFA άρχισε να προχωρά στην ηλεκτρονική ακύρωσή των barcodes, φοβούμενη επεισόδια εντός γηπέδου. Είχε προειδοποιήσει άλλωστε πως τα εισιτήρια αυτά αφορούσαν μονάχα οπαδούς των «βιόλα» ή ουδέτερους και δεν θα επιτρεπόταν η είσοδος τρίτων με άλλα διακριτικά.

Τουλάχιστον η Αστυνομία φρόντισε να βρει μια λύση που θα επιτρέψει στους μισούς τουλάχιστον εκ των οπαδών του Ολυμπιακού, λίγο πάνω από τριακόσιους, να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον ιστορικό αγώνα.

Οι υπόλοιποι δεν θα χωρέσουν στο ίδιο σημείο και -κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα πλέον- δεν θα βρίσκονται το βράδυ στην OPAP Arena.