Χάος στον χώρο της υγείας στο Ρέθυμνο με τους γιατρούς να κρούουν επανειλημμένα τον «κώδωνα» του κινδύνου χωρίς αποτέλεσμα. Οι τελευταίες εξελίξεις φανερώνουν τα οξυμένα προβλήματα με τις παραιτήσεις συντονιστών διευθυντών και των αναπληρωτών τους από τα κέντρα Υγείας Σπηλίου, Ανωγείων, Αγ. Φωτεινής και Περάματος να αυξάνουν την πίεση.

Οι παραιτηθέντες, σύμφωνα με το neakriti.gr, αποφάσισαν να «απαντήσουν» με αυτό τον τρόπο στα «εντέλλεσθε» της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης που ζήτησε οι γενικοί γιατροί των Κέντρων Υγείας να καλύπτουν βάρδιες στο ΤΕΠ της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Ρεθύμνης.

Διευκρινίζεται ότι πρέπει να μεσολαβήσει ένα 20ήμερο για να γίνουν αποδεκτές οι παραιτήσεις τους.

«Τραγική η κατάσταση»

«Οι μαζικές παραιτήσεις αποτυπώνουν για ακόμα μία φορά την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία στο Ρέθυμνο εν έτει 2024. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας προς τον Υπουργό Υγείας και την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν έχει δοθεί καμία αποτελεσματική και μόνιμη λύση», σχολιάζει ο βουλευτής Ρεθύμνης του ΠαΣοΚ, Μανόλης Χνάρης.

«Πολλές φορές έχουμε επισημάνει ότι, οι εμβαλωματικές λύσεις με τα ‘εντέλλεσθε’ ιατρών από άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα του νησιού ή από τα κέντρα υγείας του νομού μας – με την αντίστοιχη αποψίλωση αυτών- στο νοσοκομειακό ίδρυμα της πόλη μας και η συνεπακόλουθη υπερεφημέρευση και η εργασία σε εξουθενωτικές συνθήκες του ιατρικού προσωπικού με αποτέλεσμα την παραίτηση του και οι επαναλαμβανόμενες άγονες προκηρύξεις χωρίς τη χορήγηση των κατάλληλων κινήτρων για την αντιμετώπιση της διαρκούς υποστελέχωσης, οδηγούν μεθοδικά και συστηματικά στην κατάρρευση του νοσοκομείου μας», προσθέτει.