Tη βεβαιότητα ότι η «Μαλένα μας», όπως την αποκάλεσε σε μία αποστροφή της κατάθεσής του, δεν πέθανε ούτε από λευχαιμία ούτε από ηπατική ανεπάρκεια εξέφρασε καταθέτοντας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της ο παιδίατρος ογκολόγος, Απόστολος Πουρτσίδης.

Ο μάρτυρας, που χαρακτήρισε σοκαριστική την είδηση του θανάτου του παιδιού, ρωτήθηκε από την έδρα αν με βάση τα ευρήματα αποκλείεται το ενδεχόμενο της ασφυξίας και απάντησε με τρόπο κατηγορηματικό που δεν σηκώνει παρερμηνείες: «Δεν αποκλείω τίποτα, πάντως το παιδί δεν πέθανε από λευχαιμία ή ηπατική ανεπάρκεια».

«Η Μαλένα μας δυστυχώς χάθηκε, αλλά όχι από τη λευχαιμία της, ούτε από ηπατική ανεπάρκεια. Γι’ αυτό βάζω και τη σφραγίδα μου» είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο γιατρός εισφέροντας στους δικαστές και τους ενόρκους όσα γνωρίζει για την υπόθεση που δικάζουν και σε λίγο καιρό θα κληθούν να λάβουν τη δική τους απόφαση.

Ο γιατρός είχε εξετάσει το παιδί και την ημέρα που έφυγε από τη ζωή και υπό αυτό το πρίσμα είπε χαρακτηριστικά πως η Μαλένα «δεν ήταν ένα παιδί που απασχολούσε» και για το λόγο αυτό «ο θάνατος της συγκλόνισε ολόκληρο το νοσοκομείο».

«Είναι ανάγκη να το πετσοκόψουν το παιδάκι;»

Όταν μάλιστα έφτασε στο σημείο της περιγραφής εκείνης της στιγμής που τηλεφωνικά τον ενημέρωσαν για το θάνατο της Μαλένας, εκείνος αρχικά υπέθεσε ότι μιλούσαν για κάποιο άλλο παιδί. «Μου είπε η συνάδελφος ‘χάσαμε τη Δασκαλάκη’, πραγματικά έμεινα. Περιμέναμε κάποιο παιδί, δεν κατάλαβα τι έλεγε και μου είπε ‘τη Μαλένα’. Ήταν σοκαριστικό, αιφνίδιο, δεν το περίμενα ούτε στην πιο τρελή μου φαντασία», πρόσθεσε θέλοντας να καταδείξει το αιφνίδιο της είδησης του θανάτου της μικρής.

Ο μάρτυρας μίλησε και για την επαφή που είχε με τους γονείς της Μαλένας μετά το θάνατο της. «Πήγα στο δωμάτιο υπήρχε διάχυτη θλίψη, σοκ, απόγνωση και είπα στους γονείς ότι πρέπει να γίνει νεκροτομή. Δεν ρώτησαν κάτι. Μια γιαγιά αντέδρασε στη νεκροτομή. ‘Είναι ανάγκη να το πετσοκόψουν το παιδάκι;’ είπε. Το έστειλα στην ιατροδικαστή με την ένδειξη καρδιακή ανακοπή» ανέφερε και στη συνέχεια κατέθεσε για τη συνάντηση που είχε το καλοκαίρι με το Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για την ιατροδικαστική επίθεση και ζήτησε αντίγραφα ιστορικού για δικαστική χρήση.

«Του είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση ηπατικής ανεπάρκειας και προσπάθησα να επικοινωνήσω με την ιατροδικαστική, αλλά λόγω καλοκαιριού δεν κατέστη δυνατό. Του άφησα να εννοηθεί ότι μέχρι να διευκρινιστεί από τι πέθανε η Μαλένα να μην κάνουν άλλο παιδί. Σε αυτή την περίπτωση σκέφτεσαι και τα γονιδιακά» είπε ενώ απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο ο θάνατος της Μαλένας να πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

Κατά τον μάρτυρα στην περίπτωση της Μαλένας «δεν συζητάμε για ηπατική ανεπάρκεια, για ένα παιδί που κυκλοφορούσε λίγο πριν. Για εμένα δεν υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια» ανέφερε και πρόσθεσε πως στην πολύχρονη πορεία του δεν είχε «καμία περίπτωση μη αναμενόμενου θανάτου και χωρίς να γνωρίζω από τι συνέβη».

Η δίκη συνεχίζεται.