Conference: Με Google Translate τα απειλητικά mail στα σχολεία της Αττικής

Οι λεπτομέρειες για τον φαρσέρ και τα δεδομένα που εξετάζει η Αστυνομία μετά την έρευνα που έκανε.

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές μετά την μαζική αποστολή απειλητικών email σήμερα το πρωί (29.05.2024) από τη Ρωσία για βόμβες σε διάφορα δημοτικά σχολεία της Αττικής.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συσχετίζουν την αποστολή των απειλητικών email και μάλιστα από τη Ρωσία την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Conference League. Επίσης, τα mail έχουν όλα το ίδιο περιεχόμενο και έχουν φτάσει σε τουλάχιστον 35 σχολεία.

Όπως είπε στο LIVE NEWS ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, ανάμεσα στους παραλήπτες αυτών των mail είναι και μεγάλα σχολεία της Αθήνας και ξένα κολέγια. Η απάντηση από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει πως το μήνυμα αυτό είναι spam και να μην του δοθεί κάποια ιδιαίτερη σημασία.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το κείμενο αυτό προέρχεται από τη Ρωσία, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να έγινε αλλοίωση των δεδομένων και να προέρχεται από άλλη χώρα και απλώς να χρησιμοποιούν τα ρωσικά στοιχεία.

Όπως είπε ο αστυνομικός συντάκτης θεωρούν πως έχει γίνει μετάφραση από αραβικό και κείμενο και όχι ρωσικό ενώ μάλιστα, φαίνεται να είναι παλαιότερο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.