Πάπας Φραγκίσκος: Η τοποθέτησή του για τους γκέι που προκάλεσε σάλο

Ο υβριστικό όρος που φέρεται να χρησιμοποίησε για να εκφράσει τη διαφωνία του με την ένταξη ομοφυλόφιλων στην καθολική εκκλησία.

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία για ένα σχόλιο που φέρεται να έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Ρώμη. Ο 87χρονος Ποντίφικας φέρεται να χρησιμοποίησε έναν υποτιμητικό σχόλιο για του ομοφυλόφιλους.

Συγκεκριμένα ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να είπε πως υπάρχει ήδη αρκετή παρουσία ομοφυλόφιλων στην εκκλησία και ότι δεν χρειάζεται άλλους. Μάλιστα, η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τις ιερατικές σχολές.

Κατά τη διάρκεια του ποντιφικού του αξιώματος, ο Πάπας προσπάθησε να προσφέρει μια πιο φιλόξενη προσέγγιση στους LGBTQ+ Καθολικούς, λέγοντας «ποιος είμαι εγώ να κρίνω;» όταν ρωτήθηκε για τους ομοφυλόφιλους ιερείς, και έχει επίσης προσφέρει τη δυνατότητα οι ιερείς να προσφέρουν άτυπες ευλογίες για ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Η ανεπίσημη εκδοχή

Η εφημερίδα Corriere della Sera ανέφερε ότι ο Αργεντινός Πάπας, ο οποίος μιλάει τα ιταλικά ως δεύτερη γλώσσα, μπορεί να μην είχε επίγνωση του πόσο προσβλητική ήταν η έκφραση του, προσθέτοντας ότι το σχόλιο έγινε δεκτό με απίστευτο γέλιο από τους επισκόπους.

Μέχρι στιγμής από το Βατικανό δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση για το εάν ο Πάπας χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.