Εξίσου σημαντική με την αγωνιστική προετοιμασία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού είναι και η πνευματική. Στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα ο Κωσταντίνος Τζολάκης το βράδυ της Τετάρτης (29/5, 22:00), που θα μεταδώσει ζωντανά κι ελεύθερα το Mega, μίλησε γι’ αυτό, χωρίς ν’ αποκλείει το τρόπαιο να κριθεί στα πέναλτι. Είναι κι αυτό ένα σενάριο. Ψυχοφθόρο μεν, σενάριο δε.

Μεταξύ άλλων, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε: «Σε κάθε τελικό το πνευματικό είναι πιο σημαντικό από το σωματικό. Η πιο έτοιμη πνευματικά ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο.

Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε παίξει άλλες δύο φορές φέτος σε αυτό το γήπεδο και ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Το παιχνίδι όμως θα κριθεί στις τέσσερις γραμμές.

Για να πάμε στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσουμε και μεγάλα ονόματα. Δεν γίνεται να περνάς εύκολα, αν θες να κατακτήσεις το τρόπαιο. Δίκαια είμαστε στον τελικό, το μόνο που απομένει είναι να δείξουμε ένα ακόμη καλό πρόσωπο.

Ο τελικός μπορεί να έχει μία τέτοια διαδικασία όπως τα πέναλτι, καθήκον μας είναι να έχουμε προετοιμαστεί και γι’ αυτό. Όπως κάναμε ανάλυση σε όλη την ομάδα της Φιορεντίνα, έτσι κάναμε και στα πέναλτι.

Η Φιορεντίνα έχει μεγαλύτερο αβαντάζ από εμάς γιατί πέρυσι πήρε γεύση. Αυτά βέβαια παύουν να ισχύουν από την στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής την έναρξη».