Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντζο Ιταλιάνο, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου του τελικού του Conference League με αντίπαλο στον Ολυμπιακό, εκφράζοντας την θέληση όλου του οργανισμού για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.  Ο τεχνικός των «βιόλα» διευκρίνισε πως δεν θα γίνουν αλλαγές στην τακτική προσέγγιση του αγώνα που αρχίζει στις 22:00 της Τετάρτης (29/5), σε ελεύθερη μετάδοση από το Mega, και πως έχει βρει τον τρόπο να «κλειδώσει» τον άκρως επικίνδυνο, Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Συνολικά ο Ιταλιάνο ανέφερε στις δηλώσεις του: «Η μοναδική διαφορά σε σύγκριση με τον περυσινό τελικό είναι πως έχουμε ξαναζήσεί αυτές τις καταστάσεις: την αναμονή, την προετοιμασία. Είναι ματς 50-50, είμαστε δυνατοί εμείς αλλά και εκείνοι.

Έχουμε εμπειρία αλλά θα πρέπει να τη δείξουμε αύριο στο γήπεδο. Και εγώ νιώθω αυτό το ματς επειδή στην Ευρώπη δεν είναι εύκολο να φτάσεις σε αυτό το σημείο.

Είμαστε άξιοι που φτάσαμε στον τελικό αλλά αύριο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να παίξουμε με τη φωτιά και να τα δώσουμε όλα.

Πέρυσι ο επίλογος δεν ήταν καλός αλλά φέτος μία διαφορετική κατάληξη. Εάν ο Ολυμπιακός έφτασε στον τελικό, αυτό σημαίνει πως αξίζει.

Τιμήσαμε και φέτος στο μέγιστο αυτή τη διοργάνωση, φτάνοντας στον τελικό μετά από ματς σε ομίλους και νοκ-άουτ. Θα πρέπει να δούμε αυτό το ματς σαν να ήταν το τελευταίο της ζωής μας, θα πρέπει να είμαστε τέλειοι και να μην κάνουμε λάθη.

«Απαγορεύεται να κάνουμε λάθη»

Δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι φτάνουμε σε τελικό για δεύτερη στη σειρά χρονιά. Διαβάζω αυτά που γράφονται και ακούω αυτά που λέγονται, για μας είναι ένα είδους ρεβάνς.

Αύριο απαγορεύεται να κάνουμε λάθη, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι. Την πίκρα που πήραμε από τον περυσινό τελικό θα την χρησιμοποιήσουμε για να δώσουμε τώρα ένα διαφορετικό φινάλε, ξέροντας πως ο αντίπαλός μας είναι δυνατός, ποιοτικός και προετοιμασμένος.

Θα πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Για τον Ελ Κααμπί έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα!

Τόσο εκείνος όσο και η ομάδα του έχουν κάνει μία μεγάλη διαδρομή. Εάν εμείς φτάνουμε στον τελικό αήττητοι, εκείνοι έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια, παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου.

Ο Ελ Κααμπί σκοράρει συχνά και ξέρει να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κάθε τρόπο. Είναι σε καλή κατάσταση και γνωρίζουμε πως αποτελεί σημείο αναφοράς για τον αντίπαλό μας.

Θα προσπαθήσουμε να τον περιορίσουμε, μπορούμε να το κάνουμε με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα».