Στο Παλαιό Φάληρο βρέθηκε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

«Τα πράγματα στον κόσμο σήμερα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι ήταν το 2019. Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια. Όπως ήμασταν πρωταγωνιστές τα τελευταία πέντε χρόνια. Αν κάτι έχει αλλάξει είναι πως οι Ευρωπαίοι δεν βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά ως μια χώρα με αυτοπεποίθηση, η οποία έβαλε σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της, που αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Μια χώρα που η φωνή της ακούγεται σε αποφάσεις που παίρνει η Ευρώπη για το δικό της μέλλον» ανέφερε αρχικά στην ομιλία του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους οικονομικούς πόρους που έχει εξασφαλίσει η χώρα μας από την Ε.Ε. τονίζοντας: «Από την Ευρώπη χρηματοδοτούνται οι προληπτικές εξετάσεις, καθώς και ζητήματα της Παιδείας. Το μεταναστευτικό δεν απασχολεί πλέον την Ελλάδα, γιατί το λύσαμε».

Έπειτα έστειλε μήνυμα στους ψηφοφόρους ενόψει των Ευρωεκλογών επισημαίνοντας: «Μόνο η ΝΔ μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα. Δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε τον μεταρρυθμιστικό μας δρόμο».

Στο τελευταίο κομμάτι της ομιλίας του επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και κυρίως στον Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την πρόσφατη συνέντευξή του.  «Η Ελλάδα δεν θα επιστρέψει στο 2015. Εμείς δεν τάζουμε τα πάντα στους πάντες.

Μας κατηγορούν για αλαζονεία, αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε νωρίτερα πως θα έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και μοίραζε υπουργεία. Αυτό είναι αλαζονεία. Να μη λείψει κανείς από τις κάλπες, ώστε η ΝΔ να βάλει «τρίποντο», μετά την επιτυχία της στις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις» ανέφερε και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Και κάποιοι να μη βιάζονται, εθνικές εκλογές θα έχουμε το 2027».