Η γερμανική φίρμα παρουσίασε πριν λίγο καιρό την ανανεωμένη εκδοχή του GTI, επιφυλάσσοντας ωστόσο την κορυφαία έκφρασή της, Clubsport, για τους εορτασμούς των 50 χρόνων από καταβολής Golf. Aυτοί θα κορυφωθούν στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nurburgring στις 31 Μαΐου όπου θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της και η έκδοση Clubsport.

H «απλή» έκδοση GTI επωφελήθηκε κατά τη διάρκεια της ανανέωσής της από μια αύξηση ισχύος της τάξης των 20 ίππων, φτάνοντας αισίως τους 265 ίππους. Μένει να αποδειχθεί κατά πόσο η VW επιφυλάσσει ανάλογη μεταχείριση και για την έκδοση Clubsport η οποία υπενθυμίζεται ότι στην μέχρι σήμερα γνωστή παραλλαγή της αποδίδει 300 ίππους.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πάντως είναι ότι η ισχύς θα εξακολουθεί να προέρχεται από δίλιτρο turbo κινητήρα 2,0 λίτρων ο οποίος θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο θα μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς όπως επιβάλλει η παράδοση των GTI.

Όπως και στο παρελθόν για την καλύτερη διαχείριση της ισχύος, το GTI Clubsport θα διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης το οποίο προδιαγράφεται βελτιωμένο στην νέα έκδοση σε συνδυασμό με αποκλειστικές για την έκδοση ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Σε σχεδιαστικό επίπεδο θα ακολουθήσει το μοτίβο της έκδοσης GTI διαθέτοντας ωστόσο ορισμένα πιο επιθετικά στοιχεία στις λεπτομέρειες που θα κάνουν την έκδοση Clubsport να ξεχωρίζει όπως για παράδειγμα οι χαρακτηριστικοί κλασικοί τροχοί 19 ιντσών που θυμίζουν το Golf GTI 5ης γενιάς.

Όπως και η υπόλοιπη γκάμα του ανανεωμένου Golf από την έκδοση Clubsport δεν θα λείψουν αυτονόητα οι ψηφιακές αναβαθμίσεις που έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό με κυρίαρχη την πιο διαισθητική σε λειτουργία οθόνη για το infotainment των 12,9 ιντσών η οποία ενσωματώνει βελτιωμένο σύστημα φωνητικών εντολών σε συνδυασμό με ChatGPT.