Μετά τη Σαντορίνη «made in china», το δημοφιλές κυκλαδίτικο νησί φαίνεται πως αποτέλεσε έμπνευση και για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο λόγος για το Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat, μια πολυτελής απομίμηση της Σαντορίνης, με λευκά, θολωτά κτήρια δίπλα σε κρυστάλλινα γαλάζια νερά.

Ο οικισμός, όπου κυριαρχεί το κυκλαδίτικο στοιχείο, άνοιξε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους και απέχει μία ώρα οδικώς από το κέντρο της πρωτεύουσας, διαθέτει σοκάκια, όπου κυριαρχούν τα λευκά, μπεζ και μπλε χρώματα.

Τα ειδικά σχεδιασμένα έργα τέχνης, η ambient μουσική και τα λεπτομερή κεντήματα στα σεντόνια μαρτυρούν τη μεσογειακή πολιτιστική κληρονομιά και αισθητική.

Πέρα από την περίτεχνη διακόσμηση, για τον Rachid Bakas, γενικό διευθυντή του καταλύματος, η φυσική ομορφιά του Άμπου Ντάμπι είναι αυτή που συνδέει τις δύο τοποθεσίες. «Η ιδέα της Σαντορίνης ταιριάζει πραγματικά σε αυτή την τοποθεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πιο ακριβό από τη πραγματική Σαντορίνη

Το δωμάτιο με τη χαμηλότερη τιμή κοστίζει περίπου 800 δολάρια ανά διανυκτέρευση. Αυτό είναι το διπλάσιο του μέσου όρου των ελληνικών ξενοδοχείων της Σαντορίνης κατά την high season

Το ξενοδοχείο διαθέτει 22 δωμάτια, που μπορούν να φιλοξενήσουν το πολύ 44 επισκέπτες κάθε φορά, ενώ η ελάχιστη ηλικία για το check-in είναι τα 18 έτη, ακόμα και αν συνοδεύονται από γονείς ή κηδεμόνες.

Παράλληλα, προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες, όπως ένα cigar lounge, έναν κινηματογράφο, ένα σπα και συνεδρίες γιόγκα δίπλα στην πισίνα ή την παραλία.

Ωστόσο, γιατί κάποιος να επιλέξει την απομίμηση και όχι το πραγματικό νησί. Οι ιθύνοντες απαντούν πως οι επισκέπτες μπορούν απλώς να απολαύσουν ηρεμία και ησυχία, σε αντίθεση με τη Σαντορίνη όπου τους καλοκαιρινούς μήνες γεμίζει ασφυκτικά με κόσμο.