Ο γνωστός ηθοποιός, Matthew Perry, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από το ρόλο του ως Chandler στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Τα Φιλαράκια». Ο ίδιος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 54 ετών μέσα στην πισίνα του σπιτιού του στο Λος Άντζελες.

Η νεκροψία διαπίστωσε ότι ο θάνατος του ηθοποιού ήταν ατύχημα, το οποίο οφείλεται στις οξείες επιπτώσεις της κεταμίνης.

Η κεταμίνη είναι ένα ηρεμιστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψυχαγωγικό φάρμακο, καθώς και για τη θεραπεία της κατάθλιψης.

Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες ισχυρίζεται ότι συνεργάζεται με την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα «για ποιο λόγο ο Matthew Perry είχε τόσο υψηλά ποσοστά κεταμίνης στο αίμα του την ώρα του θανάτου του».

Οι θεραπείες κεταμίνης

Άνθρωποι κοντά στον ηθοποιό ανέφεραν ότι ο ίδιος υποβαλλόταν σε μία πειραματική θεραπεία με έγχυση κεταμίνης, σε κάτι που συμφωνεί και η αυτοψία.

Ο ιατροδικαστής, ωστόσο έγραψε στην αναφορά του ότι η τελευταία θεραπεία του Matthew Perry ήταν μιάμιση εβδομάδα πριν από το θάνατό του, κάτι που δεν μπορεί να εξηγήσει τα επίπεδα της κεταμίνης στο αίμα του.

Ο ιατροδικαστής στην αναφορά του σημείωσε ακόμα, πως ως δευτερεύων παράγοντας στο θάνατο ηθοποιού τον πνιγμό «στο θερμαινόμενο άκρο της πισίνας του».

Η μάχη του Matthew Perry με τον εθισμό

Ο Matthew Perry είχε μιλήσει πολλές φορές για τη μάχη του με διάφορους εθισμούς που είχε. Ωστόσο, ο ίδιος ήταν καθαρός για 19 μήνες.

Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε εξομολογηθεί μία παρ’ ολίγον θανατική εμπειρία που είχε το 2019, όταν έπαθε έκρηξη του παχέος εντέρου ως αποτέλεσμα της χρήσης οπιοειδών.

Ο Matthew Perry σε μία συνέντευξη είχε μιλήσει για ένα περιστατικό, το οποίο είχε συνέβη κατά τη διάρκεια της σειράς «Τα Φιλαράκια», με την Jennifer Aniston που είχε προσπαθήσει να τον αντιμετωπίσει, ενώ ήταν μεθυσμένος.

«Ξέρω ότι πίνεις», θυμάται να του λέει. «Μπορούμε να το μυρίσουμε», συμπλήρωσε εκείνη. Ο ηθοποιός είχε πει πως εκείνη του είχε απευθυνθεί με έναν «κάπως περίεργο, αλλά τρυφερό τρόπο». Ενώ κατέληξε πως «Ο πληθυντικός «εμείς» με χτύπησε σαν βαριοπούλα».

Μιλώντας στην παρουσιάστρια του NBC Today, Hoda Kotb στο podcast της Making Spaces τον Μάρτιο, ο πατριός του Matthew Perry είπε ότι ο ηθοποιός ένιωθε σαν να νικούσε τις μάχες του με τον εθισμό.

Ο Keith Morrison, βραβευμένος ανταποκριτής  του Dateline NBC, εξήγησε ότι ο θετός του γιος «δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την τρίτη του πράξη κα αυτό δεν είναι δίκαιο».