Ναυάγιο στην Πύλο: Ένταση στη δίκη, συμπλοκές ΕΛ.ΑΣ-διαδηλωτών

Ένας τραυματίας και δύο προσαγωγές έξω από τα δικαστήρια στην Καλαμάτα - Ξεκινάει η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές στο Ναυάγιο στην Πύλο, όπου είχαν πεθάνει 82 άτομα.

Αποκλεισμένος παραμένει ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας, όπου τις επόμενες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ναυάγιο συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα της 14ης Ιουνίου 2023 σε αλιευτικό σκάφος που εκτιμάται ότι μετέφερε περίπου 750 μετανάστες. Κατά την επιχείρηση διάσωσης από τις ελληνικές αρχές διασώθηκαν 104 άτομα, μεταξύ των οποίων Αιγύπτιοι, Σύροι, Πακιστανοί, Αφγανοί και Παλαιστίνιοι, ενώ ανασύρθηκαν 82 νεκροί. Εκατοντάδες άλλοι αγνοούνται.

Διαδηλωτές συγκρούστηκαν σήμερα με την Αστυνομία με αποτέλεσμα ένα άτομο να τραυματιστεί και δύο να προσαχούν σύμφωνα με το tharrosnews.gr.

H δίκη των κατηγορουμένων αναμένεται να καλυφθεί από διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι των οποίων έχουν ήδη φθάσει στο χώρο των δικαστηρίων. Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη, ο έλεγχος των προσώπων που εισέρχονται στο δικαστικό μέγαρο γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.