Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με το εργοστάσιο παραγωγής σχολικών γευμάτων στη Λαμία, που εμπλέκεται με την υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών, το οποίο την Κυριακή 19/5 τυλίχθηκε στις φλόγες.

Σήμερα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στην συγκεκριμένη μονάδα γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τμήμα δεν έχει καταστραφεί και μπορεί να επαναλειτουργήσει.

Ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με το Mega, εδώ και 2 μέρες έχει στην κατοχή του ορισμένα πακέτα από τα δηλητηριασμένα γεύματα, τα οποία ελέγχει για να δει τι περιείχαν, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για σταφυλόκοκκο.

Εκτός από τα μηχανήματα και τα φορτηγά που μεταφέρουν το φαγητό είναι πιθανόν ο σταφυλόκοκκος -που μεταδίδεται στον άνθρωπο και μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ή τα νύχια του- να βρέθηκε από μη τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Η ανώτατη εισαγγελέας, με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, ζητά να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας. Αυτό συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης.