Χρυσοχοϊδης: Από 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας στα 63

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας - Τι συμβαίνει με τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.

Την ίδρυση γραφείων ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό της Ελλάδας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», ο υπουργός ανέφερε ότι σήμερα υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, από το τέλος του μήνα θα γίνουν 63, όπως εξήγγειλε. Ενώ υπενθύμισε ότι ήδη σε κάθε νομό της χώρας λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας, όπου μπορούν να φιλοξενούνται θύματα.

«Περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας συνέβαιναν πάντα. Αλλά συνέβαιναν πίσω από κλειστές πόρτες», σημείωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επίσης, συμπλήρωσε ότι η διαφορά με το παρελθόν είναι «πως τώρα αποκαλύπτονται, γιατί τα θύματα μιλάνε. Και εμπιστεύονται την αστυνομία, που κάθε βράδυ σώζει ζωές».

Παράλληλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης τόνισε ότι η ΕΛΑΣ προχωρά καθημερινά -σε όλη την Ελλάδα- σε 50 συλλήψεις ανδρών που έχουν εμπλακεί σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων

Ακόμη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στο panic button. Επισήμανε δε, ότι από χθες λειτουργεί σε όλη την Ελλάδα και είναι διαθέσιμο σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Παράλληλα, μίλησε και για τη βία των ανηλίκων. Όπου υπογράμμισε ότι καθημερινά σημειώνονται συλλήψεις ανηλίκων. Σχολίασε, επιπρόσθετα πως είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο, αλλά «συλλαμβάνονται και οι γονείς τους και αυτό πρέπει να γίνεται».

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη μείωση των περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι δείχνουν να περιορίζουν το φαινόμενο. Ενδεικτικά ανέφερε την ισχυρή αστυνομική παρουσία, τόσο ένστολων όσο και με πολιτικά, που υπάρχει κάθε Σάββατο στην Κηφισιά. Στην περιοχή μαζεύονται χιλιάδες ανήλικοι. «Μιλάνε με τα παιδιά οι αστυνομικοί και όπου υπάρχει πρόβλημα αμέσως παρεμβαίνουν. Αυτό έχει δημιουργήσει μία νέα κατάσταση», είπε ο υπουργός.

Τέλος, υπενθύμισε και το 10201, τον πενταψήφιο αριθμό που μπορούν να καλούν οι πολίτες προκειμένου να αναφέρουν περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.