Η Μάρθα Φριντζήλα, το «Μέντιουμ» και μία συναυλία-έκπληξη για σινεφίλ

Η νέα μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη με τίτλο «Μέντιουμ» κάνει πρεμιέρα στα θερινά με μια συναυλία έκπληξη της Μάρθας Φριντζήλα. Το ιδανικό ξεκίνημα για τα θερινά!

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σεράγεβο, όπου και κέρδισε το βραβείο Cineuropa, και στην συνέχεια την παρουσίασή της στο Διεθνές Τμήμα του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Νοέμβριο, ήγγικεν η ώρα για την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδου να βγει στους κινηματογράφους. Ο λόγος για το «Μέντιουμ» που κάνει πρεμιέρα της την Πέμπτη (23/05) στο θερινό κινηματογράφο Κάρμεν μια συναυλία έκπληξη με τη Μάρθα Φριντζήλα.

Η προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσία των συντελεστών και το κοινό να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, ενώ η Μάρθα Φριντζήλα και ο Παναγιώτης Τσεβάς θα παρουσιάσουν επί σκηνής μια μουσική παράσταση για φωνή και ακορντεόν, καθοδηγώντας μας σε μια μουσική περιπλάνηση σε γνωστά και άγνωστα μουσικά τοπία σε μία προσπάθεια «να τινάξουμε από πάνω μας την σκόνη της καθημερινότητας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία της Μάρθας Φριντζήλα, καθώς και λοιπών Ελλήνων και ξένων συνθετών του 20ού αιώνα.

Λίγα λόγια για το «Μέντιουμ»

Στιγμιότυπο από την ταινία.

Έχοντας αποσπάσει 5 υποψηφιότητες στα Βραβεία ΙΡΙΣ 2024 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, καθώς και αρκετά βραβεία και διακρίσεις στα φεστιβάλ όπου προβλήθηκε, το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη αφηγείται μια συγκινητική και πολύ φρέσκια ιστορία για τον πρώτο έρωτα το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας, και την ενηλικίωση, με φόντο την Αυγουστιάτικη Αθήνα που βράζει. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη, ενώ η σύνοψη αναφέρει:

«Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Άγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα. Όταν η Ελευθερία γνωρίζει μία φίλη του Άγγελου, ένα μέντιουμ, η γυναίκα αυτή την μαγνητίζει και την ωθεί να κοιτάξει βαθύτερα στον εαυτό της και να βιώσει το πρωτόγνωρο συναίσθημα της επιτακτικής επιθυμίας για κάποιον άλλο…».

Στιγμιότυπο από την ταινία.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη χορεύτρια Αγγελική Μπεβεράτου, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου, πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς του Βασίλη Κεκάτου «Milky Way», η Κατερίνα Ζησούδη και η αγαπημένη τραγουδίστρια Μάρθα Φριντζήλα σε ρόλο έκπληξη. Μαζί του και η Νατάσα Εξηνταβελώνη και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.

Το σάουντρακ της ταινίας υπογράφει ο Θοδωρής (Τεντ) Ρεγκλής, που έχει ντύσει μουσικά μεταξύ άλλων και το «Καλοκαίρι της Κάρμεν» και την σειρά «Σιωπηλός Δρόμος».

Στο σημείωμά της η σκηνοθέτρια της ταινίας αναφέρει: 

«Η Ελευθερία, το μέντιουμ στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος της ταινίας, βρίσκεται ανάμεσα -ανάμεσα στο παιδί και την γυναίκα, στο πένθος για το χαμό της μητέρας και την χαρά από τον ερχομό της μικρής της αδερφής και ανιψιάς. Νιώθοντας χαμένη και σχεδόν ξεχασμένη σε αυτό το νέο περιβάλλον, χάνεται στους δρόμους της καυτής μεγαλούπολης, ενώ νιώθει το ξύπνημα της ερωτικής επιθυμίας. Μέσα από αυτήν την περιπλάνηση καταφέρνει να βρει τον εαυτό της, βιώνοντας την επίπονη διαδικασία του να αφήσει το παιδί που ήταν, πίσω. Το Μέντιουμ είναι μια ταινία χαρακτήρα, που βασίζεται λίγο στην πλοκή και τον διάλογο και περισσότερο στην παρατήρηση των μικρών – μεγάλων στιγμών και στις συναντήσεις με τυχαίους ανθρώπους, που μπορεί να αγγίξουν τις ζωές μας με μοναδικό τρόπο».

Η Μάρθα Φριντζήλα σε ρόλο έκπληξη.

Το «Μέντιουμ», είναι μια παραγωγή της Ekso Productions, σε συμπαραγωγή με την Red Carpet, ενώ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Bulgarian National Film Centre και του ΕΚΟΜΕ. 

Η ταινία προβάλλεται στα θερινά από την Weirdwave από την Πέμπτη 23 Μαΐου. 

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.