Γκερέκου: Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι του Τόλη

Πώς βίωσε η Άντζελα Γκερέκου την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου - «Είμαι ευγνώμων που έκανα την πορεία αυτή μαζί του, στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι του».

Στο σπίτι της στην Κέρκυρα υποδέχτηκε η Άντζελα Γκερέκου τη Νίκη Λυμπεράκη και την εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα». Η γνωστή ηθοποιός, που όπως είπε πηγαίνει πλέον στο νησί όταν της το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις της, μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη ζωή της με τον Τόλη Βοσκόπουλο. Χαρακτήρισε μάλιστα τη διαμονή της στο σπίτι ως «επιστροφή στη φωλιά μου».

«Σε αυτό το σπίτι ζήσαμε με τον Τόλη από την αρχή της γνωριμίας μας, 25 χρόνια. Δεν με ενοχλεί, όταν με ρωτάνε για τον Τόλη. Είναι που κάθε φορά λέω «πώς να βρω τις σωστές λέξεις να περιγράψουν το ταξίδι 25 χρόνων με έναν τέτοιο άνθρωπο με τόσα έντονα που ζήσαμε στη ζωή μας;». Είναι το συναίσθημα που δεν περιγράφεται, βιώνεται. Είμαι ευγνώμων που έκανα την πορεία αυτή μαζί του» είπε.

«Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι του»

«Βίωσα πολύ δύσκολα την απώλειά του. Από μικρή δεν μπορούσα να συμβιβαστώ με την απώλεια αγαπημένων ανθρώπων. Δεν μπορώ να πω ότι συμφιλιώθηκα, σαν να φιλιώνεις με αυτό, σαν να ζεις με αυτό» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η σχέση και μετά τον θάνατο διαμορφώνεται και εμπλουτίζεται και είναι σαν να τον γνωρίζω καλύτερα. Κατά έναν τρόπο, ζεις μια συνέχεια της γνωριμίας, της σχέσης και της επαφής με την ψυχή που αγάπησες, που ζήσατε μαζί και δημιουργήσατε. Το θέμα είναι να περάσεις ένα μήνυμα και στο παιδί σου ότι προχωράς, γιατί και η κόρη μου πέρασε πολύ δύσκολα με την απώλεια του πατέρα της».

Όπως είπε κλείνοντας οι πρώτες ημέρες μετά τον θάνατό του ήταν ιδιαίτερα σκληρές για εκείνη. «Στην αρχή δεν μπορούσα να ακούσω τραγούδι, να δω εικόνα του, τίποτα. Ήταν πολύ δύσκολα. Μετά από ένα διάστημα, λέω «τι ωραία, υπάρχει, τον βλέπω». Νοσταλγείς, συγκινείσαι», εξηγεί.

«Φτάσαμε στον πάτο με τον Τόλη αλλά ξανασηκωθήκαμε»

«Οικονομικά βγήκα πολύ φτωχότερη από την πολιτική. Οι αντίπαλοί μου μοίρασαν φέιγ – βολάν στα χωριά με πιο αισθησιακές μου φωτογραφίες για να με πολεμήσουν αλλά τους γύρισε μπούμερανγκ. Ακόμα και με την ιστορία με τον πόλεμο που δέχθηκε ο Τόλης, που παραιτήθηκα από το Υπουργείο. Τότε δεν μιλούσαμε για αυτή την ιστορία, τι να λέγαμε; Ένας λόγος ήταν για να αμαυρώσουν και τη δική μου εικόνα. Φτάσαμε στον πάτο αλλά ξανασηκωθήκαμε», σημειώνει αναφερόμενη στην εμπλοκή της με την πολιτική η Άντζελα Γκερέκου.

«Εκανα λάθη σαν μαμά – Η πολιτική με στέρησε από τη Μαρία»

«Σίγουρα έκανα λάθη σαν μαμά. Προσπάθησα να είναι όσο καλύτερη μπορούσα. Η πολιτική με στέρησε από τη Μαρία αλλά ίσως της έδειξα και ένα πιο δυναμικό πρότυπο. Για όλα τα παιδιά που γεννιούνται με γονείς που έχουν καριέρες έκθεσης είναι ένα βάρος το επώνυμό τους. Προσπαθήσαμε να μεγαλώσουμε τη Μαρία με έναν πολύ γήινο τρόπο. Χαίρομαι και το αναγνωρίζω στη Μαρία ότι προσπαθεί να μη χρησιμοποιεί τα ονόματά μας. Στο σχολείο πολλές φορές το έκρυβε», είπε για την κόρη της Μαρία Βοσκοπούλου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.