Cate Blanchett στο Φεστιβάλ Καννών 2024: Μήνυμα συμπαράστασης στην Παλαιστίνη

Η Cate Blanchett με το φόρεμα της έστειλε το δικό της μήνυμα συμπαράσταση στην Παλαιστίνη από το κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Καννών.

Η γνωστή ηθοποιός, Cate Blanchett, θέλησε με την ενδυματολογική της επιλογή να στείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης στην Παλαιστίνη, στο 77ο Φεστιβάλ Καννών.

Η ηθοποιός επέλεξε ένα φόρεμα με χρώματα, τα οποία παραπέμπουν στη σημαία της χώρας, δηλαδή, μαύρο, άσπρο και πράσινο.

Πιο συγκεκριμένα, το φόρεμα της Cate Blanchett ήταν μαύρο στο μπροστινό μέρος, λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μία πράσινη σκούρα απόχρωση. Σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, παρέπεμπε στη σημαία της Παλαιστίνης. Μάλιστα, με τις κινήσεις «μπροστά» στις κάμερες των δημοσιογράφων, αλλά και τα φλας των φωτογράφων, έκαναν ξεκάθαρο το μήνυμα που ήθελε να «στείλει».

Η 55χρονη βραβευμένη ηθοποιός έδωσε το παρών στην πρεμιέρα της ταινίας «The Apprentice».

Η σημασία της επιλογής της Cate Blanchett

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών έχει ανοίξει αυλαία μέσα σε ένα κλίμα έντασης από την Τρίτη 14 Μαΐου. Αφενός βρίσκονται σε εξέλιξη δύο μεγάλοι πόλεμοι αυτός ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς και αυτός μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης. Οι διοργανωτές προσπάθησαν να αποφύγουν ευτράπελα, όπως αυτά της Eurovision, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Τιερί Φρεμό, να αναφέρει ότι η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς πολεμικές και χωρίς συγκρούσεις  με κύριο ενδιαφέρον τον κινηματογράφο.

Αφετέρου, πρόσφατα ξέσπασε ένα σκάνδαλο στη Γαλλία με τη διαρροή μίας λίστας, η οποία όπως λέγεται περιέχει δέκα ονόματα γνωστών Γάλλων καλλιτεχνών που ενδεχομένως έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η κίνηση της Cate Blanchett έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Η ίδια δε, έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο ζήτημα του πολέμου στην Παλαιστίνη. Ενώ έχει κάνει και έκκληση για κατάπαυση του πυρός μέσα από ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. «Δεν είμαι Σύρια. Δεν είμαι Ουκρανή. Δεν είμαι Υεμένια. Δεν είμαι Αφγανή. Δεν είμαι από το Νότιο Σουδάν. Δεν είμαι Ισραηλινή ή Παλαιστίνια. Δεν είμαι πολιτικός. Δεν είμαι ειδική. Αλλά είμαι μάρτυρας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Η αποθέωση στα social media

Η πράξη της Cate Blanchett να παραστεί και να αποστείλει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης μέσω του κόκκινου χαλιού στην Παλαιστίνη αποθεώθηκε από τα social media από άτομα σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.