Το προεκλογικό παρασκήνιο και τα τρία «Δ»της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η Ελλάδα επιδιώκει την εκλογή της ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διετία 2025-2026

Στο φουλ τέθηκαν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου οι μηχανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών ώστε να εκλεγεί  Ελλάδα ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διετία 2025-2026. Και όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία, υπάρχει προεκλογική προετοιμασία και βεβαίως προεκλογικό παρασκήνιο, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Στις 4 Ιουνίου η εκλογική διαδικασία

Η χώρα μας έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των περισσοτέρων χωρών, στο πλαίσιο ανταλλαγής υποσχέσεων για εκλογή σε θέσεις-κλειδιά σε διεθνείς οργανισμούς. Η διαδικασία θα γίνει στις 4 Ιουνίου (λίγες μόνον ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές).

Διάλογος, Διπλωματία, Δημοκρατία

Το πακέτο της ελληνικής υποψηφιότητας περιλαμβάνει τρεις λέξεις-«πυξίδες», που όλες αρχίζουν από δέλτα: Ποιες είναι αυτές; Dialogue (Διάλογος), Diplomacy (Διπλωματία) και Democracy (Δημοκρατία).

Επειδή όμως η ψηφοφορία είναι μυστική και επειδή υπάρχει και άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα που ενδιαφέρεται, στις 4 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ποιοι τήρησαν τις υποσχέσεις τους και μας ψήφισαν, τη στιγμή που είχαμε και εμείς στηρίξει την υποψηφιότητά τους για άλλους διεθνείς οργανισμούς. Ασχετα εάν δεν εξελέγησαν… καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.