Τα «Πεντανόστιμα» από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου κυκλοφορούν με το Βήμα την Κυριακή 26 Μαΐου.

Ποιο παιδί δεν θυμάται μεγαλώνοντας ένα ταψί με γλυκό ψυγείου στην κουζίνα της μαμάς;

Το καλοκαίρι έχει φτάσει ήδη και μαζί του έχουν έρθει όλες εκείνες οι γεύσεις που μας ταξιδεύουν σε κήπους και αυλές, δροσερά μπαλκόνια και απογεύματα μετά τη θάλασσα, με αλμύρα στο σώμα και μια έντονη επιθυμία για γλυκό, για εκείνο το γλυκό που λειτουργεί σαν μια έκρηξη δροσιάς μέσα στο στόμα.

Με αυτές ακριβώς τις σκέψεις, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάζεψε τις πιο λαχταριστές συνταγές από τα τετράδια των μαμάδων και των γιαγιάδων μας, μπήκε στην κουζίνα της και ξεκίνησε να τις φτιάχνει από την αρχή, προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά, έτσι ώστε να γίνουν ακόμη πιο λαχταριστές αλλά και να αποκτήσουν την τέλεια εμφάνιση που θέλουμε να έχουν τα γλυκά μας όταν γίνονται πρωταγωνιστές στο τραπέζι μας.

Υπέροχες, ανάλαφρες γεύσεις που δεν θα χορταίνετε να απολαμβάνετε όλη τη θερινή περίοδο και θα γίνουν ανάρπαστες από τους καλεσμένους σας.

Με απλά υλικά, που όλοι έχουμε στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας μας, με φρέσκα φρούτα που μας προσφέρει γενναιόδωρα η ελληνική γη, με μοσχοβολιστά μπισκότα αλλά και κρέμες βελούδινες που λιώνουν απαλά μέσα στο στόμα, οι συνταγές που θα βρείτε στο νέο βιβλίο «Τα Πεντανόστιμα» είναι βέβαιο ότι θα σας παρακινήσουν να πειραματιστείτε με τη ζαχαροπλαστική και να μεγαλουργήσετε!

Φανταστικά γιαουρτογλυκά, επιδόρπια με ζελέ, λατρεμένα μπισκοτογλυκά με κρέμα βανίλια και σοκολάτα, πραλίνες, που είναι από μόνες τους μια ξεχωριστή κατηγορία γλυκών, semifreddo και μους με φρούτα, παγωτό ξυλάκι και cheesecake, θα σας ξετρελάνουν όχι μόνο με την πλούσια, λαχταριστή γεύση τους αλλά και με την υπέροχη εμφάνισή τους, ένα πραγματικό στολίδι για κάθε καλοκαιρινό τραπέζι.

Το καλύτερο; Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν πολλά γλυκά gluten free, γλυκά χωρίς ζάχαρη και vegan, επιλογές για όλους εκείνους που έχουν συγκεκριμένες διατροφικές συνήθειες αλλά δεν θέλουν να στερούνται της απόλαυσης.

Μάλιστα, σε όλα τα γλυκά του ψυγείου, αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας, θα έχετε γλυκές γεύσεις, χωρίς περιττές θερμίδες. Ακολουθώντας τα βήματα των συνταγών, δίνοντας αγάπη και μεράκι στις δημιουργίες σας και προσέχοντας κάθε πολύτιμη συμβουλή, είναι σίγουρο πως θα έχετε πάντα ένα πεντανόστιμο γλυκό για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας.

Το καλοκαίρι είναι η πιο ξέγνοιαστη και όμορφη εποχή. Με τα γλυκά ψυγείου της Αργυρώς, είναι βέβαιο ότι θα γίνει και η πιο γλυκιά εποχή του χρόνου!