Η Bang & Olufsen ανακοίνωσε την κυκλοφορία της περιορισμένης έκδοσης Beosystem 72-23 Nordic Dawn – ένα σύστημα ήχου & μουσικής που όπως μας λέει η εταιρεία ξεπερνά τον χρόνο και συνδέει τα έτη 1972 και 2023, προσφέροντας μουσικές εμπειρίες τόσο από βινύλιο όσο και από ψηφιακό streaming. Αυτό το νέο κόσμημα της B&O θα βγει σε μόλις 100 τεμάχια, καθένα από τα οποία είναι χαραγμένα με μοναδικό αριθμό αναγνώρισης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Head of Product Circularity της Bang & Olufsen Mads Kogsgaard Hansen «το Beosystem 72-23 είναι η απόδειξη της αφοσίωσης της Bang & Olufsen στην επέκταση της μακροζωίας των προϊόντων της βιομηχανίας της ηλεκτρονικής κατανάλωσης. Ως μέρος του Προγράμματος Αναδημιουργίας Κλασικών, το Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα για ένα μέλλον όπου τα προϊόντα ήχου σχεδιάζονται για να διαρκούν, όπου η πολυτέλεια είναι η εξειδικευμένη τεχνοτροπία που επεκτείνεται πέρα ​​από τον πρώτο κύκλο ζωής και όπου η συνδεσιμότητα μπορεί να είναι αιώνια.»

Όσο για τη σχεδίασή του, το απίθανο Beosystem 72-23 είναι εμπνευσμένο από το ζεστό φως της βόρειας αυγής, όπως μας λένε οι δημιουργοί του: οι ζεστές αποχρώσεις αλουμινίου Honey, Ginger και Amber Tone συνδυάζονται με ένα κατασκευασμένο πάνελ από ξύλο Birch για να δώσουν σχήμα στην καρδιά του συστήματος, που είναι το εμβληματικό πικάπ Beogram 4000c. Το Beogram 4000c έχει ανακατασκευαστεί στο χέρι και προσαρμοστεί για πρώτη φορά στην απόχρωση Nordic Dawn, δημιουργώντας ένα αισθητικό αποτέλεσμα που θυμίζει χαλαρές πρωινές στιγμές στα σκανδιναβικά λιβάδια, που πλέον γνωρίζουμε και εμείς πως πρέπει να είναι.

Το μοναδικής αισθητικής πικάπ συνοδεύεται από ένα ζευγάρι σύγχρονων ηχείων Beolab 28 stereo για μια κομψή και εμβυθιστική ακουστική εμπειρία. Τα Beolab 28s ακολουθούν την ίδια αισθητική των ζεστών αποχρώσεων, με αλουμίνιο Ginger Tone, μπροστινά  πάνελ από ξύλο Birch και ύφασμα Sandthorne Define από τους κορυφαίους Δανούς ειδικούς σε υφάσματα Kvadrat.

Συνεχίζοντας, σημειώνεται ότι η ασύρματη συνδεσιμότητα εξασφαλίζεται μέσω ενσωματωμένων μονάδων Beosound Core και Beolab Transmitter, ενώ ένα προσαρμοσμένο Beoremote Halo σε απόχρωση αλουμινίου Amber Tone επιτρέπει τον άνετο έλεγχο του συστήματος.

Επιπλέον, το στέρεο ντουλάπι από ξύλο Birch στο οποίο βρίσκεται το Beogram 4000c, εξυπηρετεί διάφορες λειτουργίες όπως του ότι μπορεί να αποθηκεύσει μια συλλογή βινυλίου, να λειτουργήσει ως κέντρο σύνδεσης για μια έξυπνη ολοκλήρωση του οικοσυστήματος της Bang & Olufsen, καθώς και ως σταθμός ασύρματης φόρτισης για το Beoremote Halo.

Το Beosystem 72-23 Nordic Dawn Limited Edition αποτελεί μία σύνδεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, τιμώντας περισσότερο από 50 χρόνια μοναδικών μουσικών εμπειριών, υψηλής σχεδιαστικής αισθητικής, μοναδικής κληρονομιάς ενός ονόματος συνώνυμου με την πρωτοπορία και την ασυμβίβαστη τεχνοτροπία.

Τα 100 κομμάτια του Beogram 4000c (που μετατράπηκαν στο Beosystem 72-23) επέστρεψαν στο εργοστάσιο της Bang & Olufsen στο Στρούερ της Δανίας, όπου πρωτοεμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1970, και ανακατασκευάστηκαν με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια για πρώτη φορά στην απόχρωση Nordic Dawn.

Το μουσικό αυτό σύστημα αποτελεί μέρος του Προγράμματος Αναδημιουργίας Κλασικών και είναι ένα πρώτο παράδειγμα της αφοσίωσης της Bang & Olufsen στη μακροζωία.

Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τη γκάμα σε έναν από τους αποκλειστικούς εκθεσιακούς χώρους της Bang & Olufsen – Ακαδημίας 15, Αθήνα ή Bang & Olufsen Θεσσαλονίκης, Κηφισίας 48, Θεσσαλονίκη