Η ιστορία αναζήτησης της αλήθειας, ενός κρυμμένου μυστικού που παρέμενε αθέατο για 50 ολόκληρα χρόνια συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, στον β’ κύκλο της σειράς του MEGA, Famagusta.

Η μεγάλη παραγωγή με την υπογραφή των Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου και Κούλλη Νικολάου ήταν η πρώτη στην ελληνική τηλεόραση που καταπιάστηκε με μια τραυματική εμπειρία του σύγχρονου ελληνισμού στην πρόσφατη ιστορία του. Αυτή της κυπριακής τραγωδίας που είχε ως επίλογο την τουρκική εισβολή του ’74 και παραμένει ανοιχτή πληγή, όσο διαρκεί η τουρκική κατοχή τα τελευταία 50 χρόνια.

Ένα συστατικό που έκανε τη σειρά Famagusta την πιο επιτυχημένη από πλευράς τηλεθέασης για τη φετινή σεζόν είναι η αναδρομή αυτή στο παρελθόν και οι κλεφτές ματιές στις ζωές των πρωταγωνιστών μετά την απώλεια του μωρού. Το σεναριακό αυτό εύρημα ενισχύει αριστοτεχνικά το συναίσθημα και συνθέτει το παζλ των συναισθημάτων των ηρώων που έμαθαν να ζουν με το τραύμα της απώλειας.

Famagusta: Οι ήρωες τότε και τώρα

Ο Παύλος Αθανασίου, ο πάτερ φαμίλιας και συνδετικός κρίκος της οικογένειας. Είναι ο πατέρας της Χριστίνας και εκείνος που κλήθηκε να την κρατήσει «όρθια» μετά την εισβολή, ξεκινώντας από το μηδέν, με μια κόρη και έναν γαμπρό που θρηνούσαν τον χαμένο γιο τους.

Χάρη σε αυτόν, ο Αντρέας και η Χριστίνα σπούδασαν, έκαναν παιδιά, δημιούργησαν μια μεγάλη και παραγωγική φάρμα, μένοντας πάντα ενωμένοι και αγαπημένοι.

Αγιάτρευτη πληγή στην καθημερινότητα του παππού, η βίαιη απομάκρυνση από την Αμμόχωστο και ο εγγονός του, που 50 χρόνια μετά παραμένει αγνοούμενος… Άλλωστε παρακολούθησε από κοντά τα γεγονότα, ως έμπιστος στη φρουρά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Στο σήμερα, τον αγαπητό παππού Παύλο υποδύεται ο Γιώργος Ζένιος.

Ενώ όπως έχουμε δει στα προηγούμενα επεισόδια, τον ρόλο του στα flashbacks του ’74 αναλαμβάνει ο Ανδρέας Τσέλεπος.

Καταξιωμένος ποινικολόγος στην Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια, με πολλές επιτυχίες στην καριέρα του, ο Ανδρέας Σέκερης είναι άνθρωπος φιλόπατρις και αγωνιστής. Επέζησε του πολέμου που ακολούθησε την τουρκική εισβολή, αλλά και της εξαφάνισης του πρωτότοκου παιδιού του.

Παντρεμένος και ερωτευμένος μέχρι σήμερα – 50 χρόνια μετά – με τη Χριστίνα, και πατέρας 3 ακόμα παιδιών. Αντιμετωπίζει τη ζωή με δύναμη, συμπόνοια και αξιοπρέπεια. Είναι αυτός που έχει ορκιστεί να τη στηρίζει κάθε φορά που το συναίσθημα την καταβάλει για την απώλεια του πρωτότοκου γιου τους.

Τον πατέρα του Μάικλ υποδύεται φυσικά ο Γιάννης Μπέζος.

Τον ίδιο ρόλο στις ματιές από το ’74 υποδύεται ο Ανδρέας Χρυσάνθου.

Η Χριστίνα Σέκερη είναι μια δραστήρια γυναίκα, πιστή σύζυγος, στοργική μητέρα. Λατρεύει τα τρία της παιδιά, αλλά δεν θα ξεχάσει ποτέ την ημέρα της τουρκικής εισβολής όταν έχασε το μωρό της. Ένα γεγονός που βρίσκεται στον πυρήνα της υπόθεσης του Famagusta.

Πενήντα χρόνια τώρα αναζητά μια απάντηση για την τύχη εκείνου του μωρού, διατηρώντας πάντα την ελπίδα πως είναι ζωντανός. Στο ρόλο της μητέρας που δεν ξέχνα, η Κοραλία Καράντη, ενώ την ηρωίδα στις αναδρομές στο παρελθόν υποδύεται η Τζώρτζια Κουβαράκη.

Πιο κοντά στην αποκάλυψη της αλήθειας

Η σειρά του MEGA, Famagusta, πλησιάζει στο φινάλε του β’ κύκλου, με το οποίο θα αποχαιρετίσει το τηλεοπτικό κοινό για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν.

Στο 14ο επεισόδιο, το οποίο θα προβληθεί απόψε στις 22:40 ο Μάικλ με αφορμή το ντοκιμαντέρ, έρχεται πιο κοντά με την Χριστίνα και τον Αντρέα.

Η Σοφία επιστρέφει στην Κύπρο για να αναθερμάνει τη σχέση της με τον γιο της.

Ο Μάικλ αυτή την φορά είναι πιο διαλλακτικός μαζί της.

Της ζητά εξηγήσεις που εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να δώσει, ενώ συνεχίζει να είναι απορροφημένος από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που ακούει μέσα από το ντοκιμαντέρ.