Λαμία: Στο νοσοκομείο δεκάδες μαθητές μετά από τροφική δηλητηρίαση

Οι μαθητές που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση είναι από τουλάχιστον δύο σχολεία της Λαμίας και άλλα δύο περιφερειακά σχολεία - Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Θύματα τροφικής δηλητηρίασης έχουν πέσει δεκάδες μαθητές στη Λαμία, οι οποίοι χθες το βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης.

Ειδικότερα, χθες, Πέμπτη 16 Μαϊου, οι μαθητές έφαγαν σχολικά γεύματα και από το απόγευμα άρχισαν να παρουσιάζουν εμετούς και διάρροιες.

Πρόκειται για μαθητές από τουλάχιστον δύο σχολεία της πόλης της Λαμίας και άλλα δύο περιφερειακά σχολεία. Όταν οι γονείς απευθύνθηκαν στους παιδιάτρους, τους παρέπεμψαν στο νοσοκομείο της Λαμίας. Περιστατικά με επιπλέον συμπτώματα καταγράφονται και σήμερα από το πρωί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για χορήγηση φαγητού μέσω προγράμματος σε δημοτικά σχολεία και ήδη η υπόθεση παραπέμπεται στη δικαιοσύνη. Γονείς και κηδεμόνες από σχολεία της πόλης επισκέφθηκαν, το πρωί, τον εισαγγελέα Λαμίας και ζήτησαν την παρέμβασή του για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Τι λένε καταγγέλλουν οι γονείς των μαθητών

Αγανακτισμένοι είναι οι γονείς των μαθητών, ενώ ενημερώνουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ζητώντας παρέμβαση για την προστασία των παιδιών τους.

«Πάθαμε σοκ. Το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε πολλούς εμετούς σε σημείο να λιποθυμήσει. Ζήσαμε έναν εφιάλτη, με έντονους πόνους και κλάματα. Το παιδί έλεγε συνέχεια ότι μουδιάζει το κεφάλι του» είπε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή, η οποία ζήτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

«Εμείς έχουμε παράπονα ότι τα γεύματα δεν ήταν καλά, όσο τις προηγούμενες χρονιές. Είχαμε παράπονα από γονείς» ανέφερε από την πλευρά του μέλος του ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.