Δύο πρόσωπα θα έχει ο καιρός τις επόμενες μέρες, θα είναι αναβλητικός και ζεστός σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Η χώρα θα χωριστεί στα δύο: η Βόρεια Ελλάδα δεν θα καταλάβει κάτι από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στα νότια και δυτικά -κυρίως Κρήτη και Πελοπόννησο- ο υδράργυρος θα ανέβει πολύ. Οι θερμικές εξάρσεις θα είναι δύο: η πρώτη Παρασκευή και Σάββατο και η δεύτερη Τρίτη και Τετάρτη.

Όσον αφορά στην αφρικανική σκόνη οι μεγαλύτερες ποσότητες θα είναι την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο και θα μειωθούν Δευτέρα και Τρίτη.

Ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα

Η Τετάρτη 22 Μαΐου αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα σύμφωνα με την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 31 βαθμούς.

«Η αυξημένη υγρασία, η θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το Σ/κυριο στα ορεινά και τα βόρεια» αναφέρει στην ανάρτησή του με την εξέλιξη της θερμοκρασίας.