Μπορεί ο καιρός να δείχνει δύο πρόσωπα στη χώρα μας, ωστόσο ήδη εκεί που έχει αποφασίσει να ανέβει το θερμόμετρο το έχει κάνει με εμφατικό τρόπο. Η αφρικανική σκόνη σε συνδυασμό με την πολύπλοκη τοπογραφία της Κρήτης οδήγησαν την θερμοκρασία στα ύψη.

Συγκεκριμένα, το Λασίθι ήταν εκείνο που σύμφωνα με το meteo.gr κατέγραψε την υψηλότερη θερμοκρασία. Για την ακρίβεια στη Νεάπολη Λασιθίου το θερμόμετρο έφτασε μέχρι τους 37,6 βαθμούς Κελσίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες της ημέρας σημειώθηκαν όλες στην Κρήτη. Για την ακρίβεια στις ανατολικές περιοχές της Κρήτης (Λασίθι) όπου το πεδίο των ανέμων ήταν ισχυρότερο, καταγράφονται θερμοκρασίες άνω των 34 °C για περισσότερες από 6 ώρες.

Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 17/05, παρουσιάζονται στον παρακάτω Πίνακα.

Πίνακας. Οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 17/05/2024, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Μετεωρολογικού Παρατηρητηρίου Κρήτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.  

Ποια θα είναι η πιο ζεστή μέρα

Η Τετάρτη 22 Μαΐου αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα σύμφωνα με την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου, με τον υδράργυρο να φτάνει στους 31 βαθμούς.

«Η αυξημένη υγρασία, η θολούρα στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν το Σ/κυριο στα ορεινά και τα βόρεια» αναφέρει στην ανάρτησή του με την εξέλιξη της θερμοκρασίας.