Παρά την διπλωματική «γραμμή» των «ήρεμων νερών» με την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας δεν έκρυψε την αγωνία του για την στάση της γείτονος.

«Δεν σας το έχω κρύψει. Άλλωστε οι περισσότεροι από εσάς με ξέρετε πάρα πολλά χρόνια και ξέρετε ότι λέω αυτά που αισθάνομαι μέσα σε αυτή την αίθουσα», είπε στους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως επισήμανε ο κ. Δένδιας αναφερθείς στην διαρκή ανάγκη ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, ως Ελλάδα δεν έχουμε την πολυτέλεια της ασφάλειας που έχουν οι υπόλοιπες δυτικές χώρες ή οι περισσότερες από αυτές.

«Εμείς, δυστυχώς, λέω πάντα, μην έρθει η κακιά η ώρα, αλλά μπορεί να έρθει η κακιά η ώρα. Και βεβαίως η κακιά η ώρα δεν θα προέλθει από την Βόρεια Μακεδονία, το ποντίκι που βρυχάται τις τελευταίες ημέρες. Θα προέλθει από μία χώρα με δεκαπλάσιο πληθυσμό, με τετραπλάσιο Α.Ε.Π. που σημαίνει ότι αν εμείς δεν αντιληφθούμε ότι πρέπει να είμαστε σε εκπληκτικά καλό επίπεδο, δεν θα τα καταφέρουμε, και έχουμε όλοι μια μεγάλη ευθύνη απέναντι σε αυτό», δήλωσε χαρακτηριστικά.