Ένα χρόνο προτού «πενηνταρίσει» –αυτό υποδηλώνει ο αριθμός 49 στο όνομά του, και όχι τη διάμετρο του ευτυχώς–, το Laureato της Girard-Perregaux δείχνει τη δύναμή του με έναν σπορ χρονογράφο από τιτάνιο. Το τιτάνιο είναι ένα μέταλλο με ιδιαίτερη πέραση στην ωρολογοποιίας. Εξαιρετικά ελαφρύ, σκληρό, αντέχει στη διάβρωση και στα μαγνητικά πεδία, άρα είναι το ιδανικό υλικό για ένα σπορ ρολόι. Το νέο Laureato Chronograph Ti49 είναι από τιτάνιο βαθμού 5 (90% τιτάνιο, 6% αλουμίνιο και 4% βανάδιο) που εφευρέθηκε το 1951 και είναι διαδεδομένο στην αεροδιαστημική, την ιατρική και άλλους κλάδους χάρη στις φυσικές του ιδιότητες. Ο νέος χρονογράφος Laureato έρχεται ένα χρόνο προτού γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά του.

Η 42mm κάσα του, η γνώριμη οκτάγωνη στεφάνη και το ενσωματωμένο μπρασελέ του διακρίνονται από εναλλασσόμενες γυαλισμένες και σατινέ επιφάνειες.

Ωραία αντίθεση δημιουργεί το σκούρο γκρι ανάγλυφο καντράν σε πυραμιδωτό μοτίβο «Clous de Paris» με τους τρεις μετρητές χρονογράφου, τις μεγάλες απλικέ φωσφορίζουσες ενδείξεις των ωρών και την ημερομηνία στο 4:30 (η τελευταία κατά τη γνώμη μας θα μπορούσε και μην υπάρχει).

Το ρολόι κάθεται ωραία στον καρπό, δεν είναι τόσο ελαφρύ όσο θα φοβόταν κανείς και φαίνεται μεγαλύτερο από τα 42 χιλιοστά του, μάλλον χάρη στο tonneau σχήμα της κάσας του και στο σύστημα προστασίας της κορώνας και των μπουτόν στα δεξιά.

Αλλά και στο εσωτερικό τα πράγματα είναι εξίσου καλά. Πίσω από το κλειστό καπάκι της κάσας, ο αυτόματος μηχανισμός Manufacture Calibre GP03300-0141 λειτουργεί με συχνότητα 4Hz (28.800 ταλαντώσεις ανά ώρα) προσφέρει 46 ώρες αυτονομίας και διακρίνεται από εξαιρετικό φινίρισμα, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Girard-Perregaux.

H τιμή του νέου GIRARD-PERREGAUX Laureato Chronograph Ti49 είναι €20.500.

Αποκλειστική διάθεση: Patseas

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.