Μενίδι: Συνελήφθη ο σύζυγος της 40χρονης για τη δολοφονία

Συνελήφθη στη Φυλή ο 50χρονος πρώην σύντροφος της γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στο Μενίδι

Στη σύλληψη του 50χρονου πρώην συζύγου της 40χρονης που βρέθηκε δολοφονημένη στο Μενίδι προχώρησε η αστυνομία. O πρώην σύντροφος της άτυχης γυναίκας βρέθηκε στη Φυλή και οι Αρχές τον συνέλαβαν.

Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκε η σορός της άτυχης 40χρονης, με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά, η ΕΛ.ΑΣ. εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του συζύγου της, καθώς υπήρξαν καταγγελίες από την ίδια εναντίον του, για ενδοοικογενειακή βία.

Οι Αρχές απέκλεισαν άμεσα το ενδεχόμενο της ληστείας αφού δίπλα στην άτυχη γυναίκα βρέθηκαν όλα τα προσωπικά της αντικείμενα. Στο κάδρο μπήκε αμέσως ο πρώην σύζυγός της ο οποίος από την αρχή μπήκε στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών.

Αύριο θα δικαζόταν ο πρώην σύντροφος της 40χρονης για ενδοοικογενειακή βία

Στις 7 Μαΐου ο αναζητούμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας στο Μενίδι συνελήφθη μετά από καταγγελία του θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε τότε στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Με αυτές τις κατηγορίες παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την επόμενη ημέρα 8/5. Το βράδυ της σύλληψης του παρέμεινε κρατούμενος και την επόμενη μέρα οδηγήθηκε στο εδώλιο για να δικαστεί.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κανονικά αλλά η δίκη τελικά αναβλήθηκε για τις 17 Μαΐου για κρείσσονες αποδείξεις λόγω απουσίας της παθούσας. Μετά από αυτή την εξέλιξη το δικαστήριο, σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορούσε να διατηρήσει την κράτηση του κατηγορούμενου και ως εκ τούτου τον άφησε ελεύθερο.

Δικαστικές πηγές επισημαίνουν ότι ο εισαγγελέας, που είχε τη δυνατότητα, τον κράτησε μέχρι τη δίκη του, αλλά από εκεί και πέρα, μετά την αναβολή της δίκης και άρθρο 424 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, το δικαστήριο δεν είχε άλλη επιλογή από το να τον αφήσει ελεύθερο υποχρεωτικά.

Μητέρα δύο παιδιών η 40χρονη

Το θύμα είναι μία 40χρονη γυναίκα από την Αλβανία, μητέρα δύο εφήβων. Η άτυχη γυναίκα είχε κάνει δύο καταγγελίες – κατά άλλες πηγές τρεις- για ενδοοικογενειακή βία από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ηλικίας 50 ετών, κατά τις οποίες ο δράστης είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.
Στο θύμα είχε χορηγηθεί τότε panic button αλλά δεν είναι γνωστό εάν το είχε ενεργοποιήσει. Παράλληλα της είχε δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας, αλλά είχε αρνηθεί.

Δείτε εικόνες

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.