Την άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας διεμήνυσε, εμμέσως πλην σαφώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της υπηρεσίας, Θεμιστοκλής Δεμίρης, στην απαντητική επιστολή του στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως το μόνο πράγμα που γράφει η απάντηση της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ είναι μια παραπομπή στην εισαγγελική διάταξη με την οποία ενεργοποιήθηκε η άρση του απορρήτου του προέδρου του ΠαΣοΚ «για λόγους εθνικής ασφάλειας» και τίποτα παραπάνω.

Σημειώνεται, δηλαδή, ότι στην απάντηση της ΕΥΠ στην ΑΔΑΕ δεν υπάρχει καμία απολύτως παραπομπή σε αίτημα ξένης υπηρεσίας ή οποιαδήποτε άλλη αιτιολόγηση της απόφασης της ΕΥΠ να μην παρέχει στην ανεξάρτητη αρχή τα στοιχεία που της ζητήθηκαν.

Θα κινηθεί νομικά ο Ανδρουλάκης

Σχολιάζοντας το θέμα των υποκλοπών και ερωτηθείς αν έχει κληθεί από την ΑΑΔΕ να ενημερωθεί για τον λόγο της παρακολούθησής του, τόνισε: «Περιμένω την επίσημη απάντηση για να τοποθετηθώ».

«Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το 2024 σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα οι μυστικές υπηρεσίες δεν σέβονται τη Δικαιοσύνη και μάλιστα την ανώτατη Δικαιοσύνη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΥΠ να μην τον ενημερώσει, παρά την αντίθετη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, λέγοντας μάλιστα πως «είναι ένα τεράστιο πολιτικό κόστος και μία ακόμη μαύρη σελίδα στη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

«Δεν μπορεί η Δικαιοσύνη να βγάζει αντισυνταγματικό το νόμο της ΝΔ, να μιλάει για νόμιμη ενημέρωση για την αιτιολογία και οι μυστικές υπηρεσίες να λένε ότι δεν συμμορφωνόμαστε στις αποφάσεις του ΣτΕ – το θεωρώ αδιανόητο! Σε κάθε περίπτωση, θα συνεχίσω νομικά, διότι αν κάποιος φανταστεί μια τέτοια απάντηση θα έχει νομικές επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το σχόλιο του Περικλή Δημητρολόπουλου, διευθυντή σύνταξης του «ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής»: